Sista länken i logistikkedjan heter leveransrobotar

Bli inte förvånad om det är roboten animal som ringer på dörren.
Starships robotar finns i dag i tio olika städer runt om i världen.
Handle kan hoppa 1,2 meter upp i luften och lyfter 45 kilo utan problem.

Leveransrobotar kommer snart att bli en vanlig syn på våra gator och torg. Små lådor på hjul som autonomt navigerar med sin last till mottagaren, där hon eller han befinner sig. Och det handlar inte om science fiction. Nu  körs budrobotar med riktiga leveranser i bland annat London, Düsseldorf, Bern, på flera platser i USA - och det finns även planer på att testa leveransrobotar i Stockholm.

 

Leveransroboten kommer som ett självklart svar på problemet med ”last mile”, eller ”sista metern” som uttrycket har myntats på svenska. Den sista metern har blivit en flaskhals för transportnäringen. Med stigande volymer av produkter inköpta på nätet så har ”last mile” blivit ett bekymmer, både för e-handeln och för transportföretagen. Det gäller att hitta mottagaren vid rätt tidpunkt och på rätt plats och inte minst till rätt pris.

 

Ett sätt att lösa problemen är de snabbt växande digitala utlämningsställena. Ett exempel är det utlämningsstället Leveriet i handelsområdet Sickla i Stockholm. Det är fastighetsbolaget Atrium Ljungberg som satsar på en ny lösning för paketutlämning i skräddarsydd butiksmiljö. Inspirationen för projektet kommer från Logitrades leveransidé ”The point”.  På Leveriet ska kunderna kunna hämta ut paket från olika aktörer, återvinna emballage, skicka paket, prova nyinköpta kläder och returnera varor som inte passar. Vid lanseringen är Postnord, Schenker och Best involverade, men fler kommer att ansluta sig, uppger man från Leveriet.

 

Men de digitala utlämningsställena är snarare en förbättring än ett svar på kundens verkliga behov – att få varan till sig när och var det passar honom eller henne. Och svaret är leveransroboten. Den gör att kunden själv kan styra leveransen till jobbet, eller hemmet, eller varför inte till parken om det är en solig dag? Med leveransroboten har man helt enkelt flyttat över ett svårt logistiskt problem till mottagaren som själv får administrera den sista delen av transportkedjan.

 

Nu behöver man inte vara raketforskare för att sia om hur de robotiserade transporterna kommer att utveckla sig. Vi har redan helt digitaliserade logistikcentra som hanterar stora mängder gods utan mänsklig inblandning. Det känns ganska självklart att leveransroboten själv hämtar sitt paket på logistikcentret eller varför inte direkt hos tillverkaren. Med leveransroboten har den sista mänskliga inblandningen i leveranskedjan eliminerats.

 

Flera företag utvecklar nu hemleveransrobotar. Ett exempel är Starship vars avancerade robotfordon kan transportera föremål inom en radie av 3 kilometer. Paket och matvaror levereras direkt från butiker eller logistikcentra på tid och plats som kunden bestämmer via en mobilapp. Leveransen tar mellan 5 och 30 minuter och robotens väg kan följas av mottagaren på en smartphone.

 

Starships robotar rör sig i fotgängarhastighet och väger mindre än 50 kilo. De kan navigera runt objekt och människor och tar sig upp för trappor. Lastboxen är låst under transporten och kan endast öppnas med mottagarens kod.  Bakom Starship Technologies står bland andra två av grundarna av Skype, Ahti Heinla and Janus Friis. I dag kör robotarna ut riktiga leveranser till riktiga kunder. Starships robotar finns i dag i tio olika städer runt om i världen och har hittills utfört tusentals leveranser.

 

Schweiziska ANYbotics och den tyska däcktillverkaren Continental har utvecklat den fyrbenta roboten ANYmal. Den kan användas för sista metern-transporter av paket, hämtmat och liknande. Continental mest känd för sin däcktillverkning har på senare tid även börjat intressera sig för ”urban mobility”. Continental har tagit fram det självkörande konceptfordonet CubE, Continental Urban Mobility Experience, som mest kan liknas vid en eldriven minibuss.

Continentals framtidsvision består i att ett antal leveransrobotar, lastade med varsitt paket, ska färdas i den självkörande CubE fram till leveransområdet. Där tar ANYmal över transporten fram till mottagarens dörr. Till skillnad från hjulförsedda hemleveransrobotar kan ANYmal gå i trappor och kliva över hinder som kommer i dess väg. ANYmal kan till och med identifiera och trycka på knappar, som dörrklockor och hissknappar.

 

Men alla bor inte i en stadsmiljö. De som bor på landet har alltmer börjar använda sig av  e-handelns möjligheter. De tester som Amazon och WalMart genomför med flygande drönare kan bli svaret på ”last mile-problematiken i glesbefolkade områden. Storbritannien blev det första landet att testa drönarleveranser 2016, efter att brittiska myndigheter gått med på att lätta på reglerna kring hur drönare får flyga. Försöket är ett framsteg för Amazons Jeff Bezos, vars plan är att drönare i framtiden ska leverera paket till direkt kunderna i stället för att gå via traditionella logistiknoder. Amazon planerar nu att utöka sin drönarverksamhet till flera länder så fort luftfartsmyndigheterna ger klartecken.

Men Amazon inleder också tester med en sexhjulig robot. Roboten kallas Amazon Scout och påminner i hög grad om de leveransrobotar som till exempel Domino’s Pizza och Pepsi redan har i drift. Testerna kommer att genomföras med sex robotar i området Snohomish i delstaten Washington.

Roboten Carry, från företaget Dispatch, är ytterligare ett exempel på robotiserade varuleveranser. Carry kör i gånghastighet och har fyra låsbara fack för post och mindre paket. När roboten är framme får mottagaren ett sms-meddelande med en kod som man använder för att låsa upp ett av facken.  Carry testas just nu på Menlo College campus i Kalifornien.

Än så länge handlar det om lättare försändelser men det finns långt framskridna lösningar även för tyngre gods. Boston Dynamics, mest känt för sina digitala fyrbenta robot-fraktåsnor, har nu visat upp sin robot Handle.

Till skillnad från Boston Dynamics tidigare robotar, som går på fyra eller två ben, kombinerar Handle ben och hjul. Handle är 198 centimeter hög och kan rulla fram med en hastighet av drygt 14 kilometer i timmen. Roboten kan hoppa 1,2 meter upp i luften och kan därmed ta sig över höga hinder i farten. Handle lyfter utan problem en plastback på 45 kilo och transporterar den till avsedd plats.

Snart kommer vi att få uppleva olika former av leveransrobotar, rullande, gående eller flygande, som en normal del av transportvardagen. Små burkar på hjul kommer att bli ett vanligt inslag i gatubilden. E-handeln har drivit på en kraftfull utveckling av logistiken och leveransroboten är bara en del av den. Framtiden för logistiken är redan här.