Emirates SkyCargo investerar

Foto: Emirates SkyCargo.

Enligt den internationella luftfartsorgansiationen, IATA’s senaste transportstatistik, placeras Emirates flygfraktdivision, SkyCargo, som nummer ett bland världens reguljära flygfraktbolag när det gäller fraktton per kilometer. Och nu passar bolaget på att investera i nya fraktflygplan, B777F. 

- Vårt globala nätverk växer och vi måste därför möta både nuvarande och framtida behov med en större flotta, säger Nabil Sultan, Emirates Divisional Senior Vice President, Cargo. Våra fraktflygplan och de frakter som transporteras i lastutrymmet på våra passagerarplan, som flyger till mer än 130 städer, ger oss kapacitet att ge service över hela världen, tillägger han. 

B777F är ett av världens modernaste och tekniskt mest avancerade fraktflygplan och det har dessutom en bränsleförbrukning som är lägre än alla jämförbara maskiner, något som är viktigt för Emirates miljösatsningar. Maskinen kan frakta upp till 103 ton last och har branschens bredaste lastdäck, hela 3,7 meter,

Förutom de 10 B777F-maskinerna har Emirates två B747-400ERF i sin flotta. Bolaget har renodlad fraktverksamhet till 43 platser världen runt, inklusive Göteborg i Sverige. Under 2013 har Emirates dessutom öppnat passagerarlinjer med fraktkapacitet till Stockholm, Warsawa, Alger, Haneda i Japan och Clark på Filippinerna. Före årsslutet kommer bolaget att öppna linjer till Conacry, Sialkot och Kabul.