Budtransporter för Taxi Göteborg

Foto: Taxi Göteborg

Nu är det inte bara persontransporter som Taxi Göteborg kan erbjuda sina kunder. Sedan mars kan Taxi Göteborg även erbjuda budtjänster och akutresor för sjukvården. Därmed breddar Taxi Göteborg sin verksamhet och kan jämna ut arbetsbelastningen över dygnet.

 – Vi har valt att gå in på två nya segment för att kunna jämna ut arbetsbelastningen över dygnet. Vi vill alltid ha många bilar ute för att kunna ge våra taxikunder snabb och trygg service dygnet runt men det krävs också att bilarna har att göra. Därför passar det utmärkt att även kunna erbjuda budtjänser och akutkörningar för sjukvården, säger Martin Lund, driftchef på Taxi Göteborg.

Budtjänsten är ett samarbete med Innerstaden, Pling Transport och Paketlogistik. Innerstadens företag erbjuder sina kunder hemleverans av exempelvis blommor, upplagda kläder och mat med leverans på kvällen samma dag som beställningen görs. – Det bli allt viktigare för alla att erbjuda enkla och snabba lösningar för sina kunder. I Europa är det mer vanligt med budtjänster för privatpersoner som inte själva har tid att lösa sina ärenden och det är dags att även göteborgarna kan få den här tjänsten. I vårt samarbete med Paketlogistik där alla paket sorteras tar Pling Transport hand om de transporter där cykel passar bäst och vi tar de längre budresorna. Eftersom buden ska vara levererade samma kväll är det en bra kompletterande verksamhet för bilar som har lite mindre att göra under förkvällen, säger Martin Lund.

Akutresor är en tjänst som Taxi Göteborg har tagit fram till sjukhusen i Göteborgsområdet. Primärt handlar det om transporter av personal mellan sjukhus och uppdraget är utlagt av Västtrafik. – Vi har många körningar till och från sjukhusen och vi är alltid nära. Därför är det enkelt för oss att ta dessa snabba resor när det behövs. Ofta handlar det om personal som snabbt behöver komma till ett annat sjukhus för att exempelvis utföra en operation eller liknande och då är det avgörande att vara i närheten när önskemål om transport kommer, säger Martin Lund.