Starweb ansluten till ny betaltjänst

Foto: Starweb

Nu blir det enklare att ta betalt med kort och faktura på nätet och i mobilen. Med DIBS Account kan webbutiken hantera både kort- och fakturatransaktioner med ett avtal och ett administrationsgränssnitt. Webbutiken behöver inte teckna något separat inlösenavtal med banken för att komma igång.

DIBS lanserar den nya tjänsten DIBS Account som förenklar för den som vill komma igång med e-handel. Det blir färre avtal att teckna - det krävs bara ett avtal med DIBS. Det går också snabbt att få ett avtal på plats med DIBS Account. Dessutom blir det enklare att stämma av transaktionerna - med DIBS Account får webbutiken bara en utbetalning per dag för både faktura- och kortbetalningar.

Tjänsten har varit i pilotfas sedan ett år tillbaka då bland andra e-handelsplattformen Starweb byggde stöd för tjänsten åt sina 800 kunder. Under året kommer fler e-handelsplattformar att ansluta sig för att förenkla betalningarna för sina kunder. - Många av våra webbutiker har tyckt att det varit krångligt att komma igång med betalningar för sin e-handel. Med DIBS Account tycker de att det blivit mycket enklare. Bara ett avtal, en utbetalning och ett administrationsgränssnitt för alla betalningar. Vi på Starweb kan då fokusera på att hjälpa kunderna att öka sin försäljning, säger Johan Lindstedt, vd på Starweb.