Ny allians för eldrivna transportlösningar

Robert Dahlgren, Daniel Haglöf, Patrik Grantås, Foto: Skellefteå Kraft

För att möta klimatförändringarna är en omställning av energisystemet i både Sverige och världen nödvändig. Omställningen kräver insatser, innovation och initiativ inom många områden, från hur vi värmer upp våra hus och laddar våra telefoner till hur vi transporterar oss. Antalet elbilar ökar i snabb takt och den utvecklingen vill Skellefteå Kraft bidra till.

Skellefteå Kraft arbetar för en fossilfri fordonsflotta genom att satsa på ladd-infrastruktur och anpassade tekniklösningar för elfordon, smarta lösningar som underlättar användandet av elektrifierade fordon i Sverige.

– Elektrifieringen av transportsektorn är mycket viktig för att vi ska nå de mål som satts upp både för koldioxidutsläpp och för energisektorn. Racing är en naturlig innovations- och utvecklingsplattform där alla fordonets system och teknik testas till sin absoluta gräns. Den teknikutvecklingen kan sedan appliceras på bilar för konsumenter, säger Patrik Grantås, affärsområdeschef marknad på Skellefteå Kraft.

I september i år presenterade PWR Racing en 100 procent eldriven tävlingsbil utvecklad tillsammans med flera av teamets partners, däribland Skellefteå Kraft.

– Visst, alla vill vinna när man står på startlinjen, det är grunden i all sport. Men vi möter alla framtiden med samma utmaning, att skapa ett mer hållbart samhälle. Nu ser vi fram emot att med Skellefteå Kraft som en stark partner vara med och driva utvecklingen mot 100 procent förnybar energi, både på och vid sidan av racingbanan, säger Daniel Haglöf, vd och medgrundare på PWR Racing.

Vid eCar Expo i Göteborg idag fick elbilen, PWR001, ikläda sig den Skellefteå Kraft-lila dekalering som kommer att pryda Robert Dahlgrens tävlingsbil under 2019.

– I PWR Racing och Robert Dahlgren har vi funnit partners som liksom vi tror på 100 procent förnybar energi och vill skapa en positiv förändring i samhället med nya smarta tekniklösningar. Vi ser fram emot att arbeta tillsammans med den här omställningen där vi alla har ett ansvar, säger Patrik Grantås.