Melicon och WiiBeck Consulting sluter samarbetsavtal

Foto: Melicon

Melicon och WiiBeck Consulting har slutit ett samarbetsavtal runt HR-relaterade tjänster inom transport och logistik. Melicon är ett managementbolag verksamt primärt inom hamn och logistiksektorn. Bakom företaget finns personer med mångårig erfarenhet av att säkerställa att organisationer uppnår hög effektivitet, lönsamhet samt en god arbetsmiljö. WiiBeck Consulting är ett HR-konsultföretag som erbjuder HR-tjänster och HR-support till kunder inom alla sektorer och storlek.

Förbättring och förändring kräver god ordning runt arbetsmiljö och HR-relaterade frågor. Med WiiBeck Consultings erfarenhet från hamn och logistiksektorn ser båda företagen synergier i olika projekt för ett lyckat slutresultat med hög kvalitet i leveransen mot kund.

– Att väva ihop en tjänst som stödjer produktivitet och effektivitet med tydliga, korrekta HR-processer i stadigvarande verksamhet samt i förändringsskeden ser vi som mycket intressant. Alltför ofta läggs inte vikt och tillräckligt med tid på att minimera riskerna vid en organisationsförändring. Vi gläder oss mycket över samarbetet med WiiBeck Consulting och ser med tillförsikt på framtiden samt vad ett samarbete kan innebära säger Christian Schell, vd för Melicon.

-Företag förbiser behovet av riskreducering och glömmer ofta de lagstadgade kraven kopplat till bl.a. MBL som medför att förändringar drar ut på tiden och skapar både otydlighet och oro.  Här kan HR verkligen bidra till att förbättra förändringsarbete och smidigare processer som främjar verksamhetsutveckling. WiiBeck Consulting och Melicon kan därmed komplettera varandra och bidra till att kvalitetssäkra såväl stora organisationsförändringar som mindre individförändringar säger Sara Osbeck, vd för WiiBeck Consulting.