IVECO bidrar till att minska utsläppen i Lima

Leveransen ägde rum i staden Lima med närvaro av -fr. höger-Ricardo França, kommersiell chef för IVECO BUS, Milko Guerovich, affärschef för Motored och Guillermo Pozo García, styrelseordförande i VIPusa. Foto: IVECO

Peru moderniserar kollektivtrafiken i landet. Det gäller särskilt bussbeståndet för att möta nya hållbara standarder för huvudstaden Lima.

Iveco Bus, tillsammans med återförsäljaren Motored, har levererat 42 stadsbussar av modell CC170E20 drivna av CNG-gas till företaget Transporte Servicios Virgen de la Puerta S.A (VIPusa). Med den nya tekniken i form av Iveco Natural Power, utgör leveransen det första och mest kompletta sortimentet av fordon som 100 till procent drivs av CNG och som nu inköps av en peruansk operatör.

Bussen är utformad för att möta framtidens miljökrav. Chassit CC170E20, tillverkat i Iveco-fabriken i den argentinska staden Ferreyra, har försetts med en FPT Industrial NEF 6 CNG-motor som kan generera 200 hk och ett maximalt vridmoment på 650 Nm.

Drivenheten överensstämmer med Euro V-utsläppsreglerna. Sex tankar på 27,2 m3 vardera, möjliggör tillförsel av 163,2 m3 CNG per buss. NEF 6-motorn har ett Multi-Point Common Rail-insprutningssystem som står för bränsleförbrukningen, vilket också möjliggör lägre utsläpp av förorenande gaser och orsakar mindre buller.

CNH Ind Capital Bank´s finansiering bidrog till en lyckad affär. Leveransen ägde rum i staden Lima och den är för den peruvianska Iveco-återförsäljaren Motored´s del den viktigaste som har genomförts i Peru.

- Den nya CN1-modellen CN170E20 är ett effektivt och pålitligt alternativ och har också en bra teknik när det gäller att hantera utsläpp, vilket ger en lägre inverkan på miljön, säger Motors presstalesman. Det peruanska företaget, som ansvarar för passagerartransporter i staden Lima, börjar omedelbart använda sina nya bussar.