Toyota lanserar elektriska motviktstrucken Traigo80

Vid CeMAT-mässan i Hannover, Tyskland, 23 - 27 april 2018 – visade Toyota Material Handling upp sin nya Toyota Traigo80 i kapacitet 6 till 8 ton. Foto: Toyota Material Handling

Vid CeMAT-mässan i Hannover, Tyskland, visade Toyota Material Handling upp sin nya Toyota Traigo80 i kapacitet 6 till 8 ton. Denna 80-volts motviktstruck är en allroundtruck som är byggd för hårt arbete i tystnad.

- Nu lanserar vi en efterlängtad maskin som står ut i en klass för sig på den svenska marknaden. Den är smidig, kraftfull och effektiv. Vi är övertygade om att vi har utvecklat en klassledande serie av 80-volts motviktstruckar för tungt arbete och ett riktigt bra alternativ till förbränningsmotordrivna truckar, säger Henrik Åkerlund, produktchef på Toyota Material Handling Sweden.

- Tack vare våra val av batteriteknik, hög energieffektivitet, flytande hytt och I_Site-tillgång är Traigo80 en stark medlem i Traigofamiljen. Den nya Traigo80-serien ersätter den nuvarande Traigo HT-serien, och består av modeller om 6, 7 och 8 ton - den sista finns nu även med ett lastcentrum om 900 mm.

De kraftfulla motorerna erbjuder stark backtagningsförmåga och höga körhastigheter, något som gör att trucken passar för de intensiva applikationer som normalt tidigare utförts av diesel- och gasoltruckar. Trucken kan även manövreras i trånga utrymmen om så krävs, till exempel i produktions- eller lagerutrymmen, tack vare den stora styrhjulsvinkeln. Instrumentpanelen är väl utformad och ger föraren möjlighet att arbeta intuitivt, och den flytande förarhytten minimerar vibrations- och ljudnivåerna. Förarens säkerhet är förstärkt tack vare den utmärkta allround-sikten kring trucken, och Toyota SAS, System of Active Stability, vilket dessutom ökar produktiviteten.