Lidl bygger ut logistikcentret i Rosersberg

Lidl har valt Logistic Contractor när centrallagret i Rosersberg norr om Stockholm ska byggas ut med 13 000 kvadratmeter torr- och kyllager. Bild: Lidl
En av Lidls senast öppnade butiker ligger i Flemingsbergsdalen, en ny stadsdel som växer fram i Huddinge, söder om Stockholm. Butiken ligger i det nya centrum som byggs i stadsdelen alldeles i anslutning till pendeltågsstationen och är inrymd i bottenvåningen av ett bostadshus. Foto: Lidl

Livsmedelskedjan Lidl växer rejält i Sverige. Idag har bolaget över 170 butiker i landet och planen är att expandera ytterligare - med målet att nå 200 butiker fram till 2020. För att möta denna expansion bygger nu företaget ut sitt centrallager i Rosersberg med ytterligare 13 000 kvadratmeter.

Lidl Sverige har två centrallager i Sverige - i Halmstad respektive Rosersberg. Lagret i Halmstad byggdes när Lidl etablerade sig i Sverige 2003 och det levererar varor till cirka70 butiker. Centrallagret i Rosersberg, som öppnades 2013 ersatte det lager som tidigare fanns i Eskilstuna. Lagret omfattar 43 500 kvadratmeter och arbetar gentemot drygt 100 butiker.
 

Intensivt år
2018 blir ett intensivt år för Lidl, dels kommer koncernen att öppna ett flertal butiker runt om i landet, dels byggs, förutom logistikcentret, även ett nytt huvudkontor i Barkarbystaden, nordväst om Stockholm, vilket planeras att stå klart 2019.

Klart i Rosersberg 2019
Det utbyggda logistikcentret i Rosersberg, norr om Stockholm och strax söder om Arlanda planeras att stå färdigt i början av 2019 och kommer efter utbyggnaden att vara 57 234 kvadratmeter stort.

- Logistikcentren är naven i Lidls verksamhet. Vår smarta logistik bidrar till vi kan hålla låga priser, dessutom är det en viktig del i vårt hållbarhetsarbete. Genom att öka kapaciteten i Rosersberg är vi väl rustade för vår fortsatta expansion säger Johan Augustsson, fastighetsdirektör på Lidl Sverige.

”Utmärkt logistikläge
Sandu Nylmon, kalkylchef på Logistic Contractor, bolaget som ansvarar för utbyggnaden, fyller i.
.– Vi ser fram emot att återigen få bygga åt Lidl som vi har ett gott samarbete med. Det känns positivt att vara en del i deras fortsatta tillväxt och vi ska bygga en anläggning som väl möter de behov som expansionen för med sig. Rosersberg är ju dessutom ett utmärkt logistikläge. Arbetet inleds omgående och vi planerar för överlämning i februari nästa år, berättar Nylmon.
Källor: Lidl, Wästbygg