NTEX förvärvar brittiskt logistikföretag

Foto: NTEX

Transport- och logistikföretaget NTEX inleder 2018 med att förvärva brittiska Immingham Transport. Förvärvet innebär att NTEX fortsätter att växa och utökar sin verksamhet med 98 anställda och cirka 130 miljoner kronor i omsättning.

England är en stor marknad för NTEX och för att stärka sin position ytterligare förvärvas nu Immingham Transport.
– Vi vill skapa oss en egen logistikapparat i England och garantera att vi har kapaciteten att göra det som våra kunder kräver av oss, säger NTEX VD Thomas Ström och fortsätter:
– Vårt engelska huvudkontor ligger i Immingham och vi har sedan tidigare haft ett mycket gott samarbete med Immingham Transport. I och med förvärvet säkerställer vi nu hela värdekedjan i England.

Immingham Transport grundades 2003 och ligger i hamnstaden Immingham på den engelska östkusten, vid floden Humber. Bolaget är ett av de största privatägda transport- och logistikföretagen i Humber-regionen med en omsättning på omkring 130 miljoner kronor om året. Med lager på 3 700 kvadratmeter och en terminalyta på 32 000 kvadratmeter har man ett strategiskt fördelaktigt läge gentemot hamnarna i Immingham, Killingholme och Grimsby.
– Immingham Transport är ett företag som, precis som NTEX, värdesätter en nära relation med kunden för att förstå deras behov och nå de bästa logistiska lösningarna. Därför känns det extra bra att förvärvet nu är i hamn, avslutar Thomas Ström.