Så tyckte utställarna om Load Up North

Det blev en strålande avslutning på Load Up North, som i år, för första gången, hållits i Fällfors, Skellefteå. Kvalificerade besökare och nöjda utställare är ett bra facit enligt Bo Sandström, projektledare för Load Up North på Nolia AB som arrangerar mässan.

 – Vi har haft fantastiska dagar i Fällfors och nu hälsar vi alla välkomna till nästa års mässa i Boden, säger Bo Sandström, projektledare för Load Up North på Nolia AB som arrangerar mässan.

– Får vi rätt personer att besöka mässan är både vi och utställarna nöjda. Många utställare har hyllat de generösa demoytorna, säger han.

En av många nöjda utställare är SMC AB.– Vi har haft mycket folk och fått väldigt många positiva kontakter, säger Anders Ståhle, vd på SMC AB.

Ulrik Larsson på Hinz berättar att de för första gången haft en egen monter på Load Up North. Hinz Försäljnings AB är Palfingers generalagent i Sverige och marknadsför, säljer och levererar kranar och lastväxlare till kunder inom åkeri, industri, skog, sjöfart, lantbruk och järnväg.– Årets mässa har varit riktigt bra. Vi lockades av att mässan breddades med skog, men vi har ett beredare produktsortiment så därför har vi även med bilar som har lastväxlare och kranar.

Jahn Edlund på Alfing i Älmhult AB har också lockats av mässans breddning. De säljer Terri skogsmaskiner och är nöjd med mässan.– Det är första gången vi med och det har varit en hel del människor som visat intresse för våra maskiner. Det finns inte så många mässor som i norra Sverige vi kan delta på, så vi får vara med på de som finns. Det gör att det viktigt att vara med, säger han.

Men det är fler som uppskattar att de finns professionella mötesplatser som gör det möjligt att nå kunder i norra Sverige.– Det har varit bra folk och rätt folk. Dessutom är det jättebra att det finns möjligheter till demonvisning. Vi har tre maskiner på demo och det är ju så vi vill visa upp maskinerna samt att alla som vill har möjlighet att prova dem, säger Lucas Berghult på Söderberg & Haak som visade upp Komatsu anläggningsmaskiner.

Han får medhåll från flera utställare som uppskattat demoytorna.– Vi har haft bra uppslutning och bra provkörningsytor, något som är väldigt viktigt för oss så att vi får demonstrera alla våra grejer vi har på lastbilar. Det är närmast en förutsättning, säger Mattias Stenlund, säljare i Skellefteå på Wist Last & Buss som är Nordens största privata återförsäljare av Volvo lastbilar och bussar.

Robert Järnskoog, depåchef i Umeå på Ramudden, ett av marknadens största företag med inriktning på uthyrning av produkter och tjänster för en säker vägarbetsmiljö, tycker att Load Up North är professionell och seriös mötesplats.– Jag tycker att det känns som en oväntat mogen mässa, särskilt jämfört med maskinträffar i grusgropar så blir det här en väldigt seriös mötesplats.

Hans kollega Johannes Andersson, TA-plansritare, håller med.– Det är välorganiserat och känns väldigt bra att den är så tajt, med nära mellan utställarna, säger han.

Flera internationella utställare, framför allt från Finland hade även i år sökt sig till mässan, men i år fanns även andra länder representerade.Kal Tire Mining Tire Group kom från Storbritannien för att delta på Load Up North för första gången för att visa upp sina lösningar för däck för gruvmaskiner.– Jag tycker att det är en intressant mässa med rätt människor som kommer hit. För oss är Load Up North vad vi förväntade oss, säger Ollie Cox.

Tommy Abrahamsson, vd på Nolia AB som arrangerar mässan anser att utställarnas omdömen visar hur viktigt det är med en mötesplats för att nå kunder i Norrland.

– Load Up North har återigen bevisat att den är den största branschmässan norr om Stockholm för alla som jobbar inom områdena maskiner, transport, rekrytering, väg och anläggning, säger Nolias vd.

Robert Järnskoog och Johannes Andersson på Ramudden tycker att Load Up North är en seriös mötesplats som är välorganiserad. Foto: Nolia