DB Cargo lanserar direktservice av järnvägsgods till Rumänien

Direktservice Tyskland-Rumänien. För närvarande genomförs servicen med ett tåg per vecka. Tågen avgår på lördag, anländer på måndag och börjar returresa på tisdag. Foto: DB Cargo

DB Cargo har utökat sitt enda så kallade wagonload-nätverk med transport av direkt gods till Rumänien.

Den nya transportservicen, som tar tre dagar i vardera riktningen, förbinder Ruhrregionen och norra Tyskland med sydöstra Europas expanderande ekonomi och sänker vändningstiden för godsvagnar med två tredjedelar, vilket förbättrar vagnens tillgänglighet för kunder.

DB Cargo säger att den rumänska pendeltjänsten utgör en snabb länk med en stor geografisk räckvidd och är öppen för alla typer av gods.  Tågets vagnar kopplas i Schwandorf i östra Bayern innan de korsar gränserna till Österrike och Ungern på väg till fraktstationen i rumänska Craiova, cirka 200 km väster om Bukarest.

- Den höga marknadsaccepteringen och den positiva godsmängden innebär att vi planerar ytterligare avgångar, säger DB Cargo:s ansvariga direktör för den nya servicen, Helena Petkau, .

DB Cargo och dess dotterbolag DB Cargo Hungary samt DB Cargo Rumänien kommer att ansvara lokomotiv för tjänsten, som fungerar som en enda tjänsteleverantör.

Den dominerande typen av gods består för närvarande av stål. De sydgående tågen transporterar i regel spolat stål och nordgående tjänster transporterar halvfabrikat när det gäller stålprodukter.