Norrköpings hamn får ny containerlinje

Linjeutbudet i Norrköpings hamn stärks när rederiet Unifeeder startar ny linje. Foto: Norrköpings hamn

I mitten av augusti startas en ny containerlinje med veckotrafik mellan Norrköpings hamn och Polen. Den nya linjen blir en kraftfull länk mellan östra Mellansverige och de viktiga hamnarna Gdynia och Gdansk.

Det är det danska rederiet Unifeeder som från mitten av augusti kommer erbjuda en ny service till och från Norrköping. Unifeeder är Europas största aktör inom feeder- och närsjöfart. Sedan tidigare har rederiet en veckolinje mellan Norrköping och Hamburg. Med den nya linjen, som kommer att trafikera Gävle och Norrköping, skapas en kraftfull länk mellan östra Mellansverige och hamnarna Gdansk och Gdynia.

– Den nya linjen är helt inriktad på att serva den svenska ostkusten, förklarar Ebbe Bisgaard på Unifeeder. "Vi skapar den kortaste möjliga länken till Gdansk, som växt till en av de viktigaste omlastningshamnarna för den baltiska och nordiska marknaden, men också till Gdynia som har ett stort utbud av linjer inom Europa. På så vis skapar vi en flexibel, hållbar och konkurrenskraftig lösning".

Containerhanteringen i Norrköpings hamn har under senare år haft en stadig tillväxt. Sjöfarten ökar i östersjöområdet, och Norrköpings geografiska läge och stora flöden av både export och import har legat till grund för ett ökat utbud av rederiet och linjer. Samtidigt växer hamnen, med en pågående utbyggnad av kapaciteten och servicen.

– Vi ser hur vi blir alltmer relevanta för flöden till den nordiska marknaden. Därför är vi väldigt glada för denna satsning som Unifeeder gör, säger Magnus Grimhed, försäljningschef i Norrköpings Hamn.

– Konkret betyder det att våra kunder som handlar med omvärlden får ytterligare alternativ och ökad frekvens. Det fina i kråksången är att man kommer kunna kombinera matartrafiken med väldigt konkurrenskraftiga lösningar för närsjöfart. Unifeeders lösningar gör det särskilt intressant för kunder som vill kunna lasta och lossa sitt gods på Europapall.