Mötesplatsen för dig inom lager-, transport- och logistikbranschen, jul, 21 2019
Senaste Nytt...

All time high i Trelleborgs Hamn

Intermodal terminal i Trelleborgs Hamn med 750 meter järnvägsspår. Foto: Trelleborgs Hamn
Intermodal terminal i Trelleborgs Hamn med 750 meter järnvägsspår. Foto: Trelleborgs Hamn
Publicerad av
Peter Höök - 03 jul 2019

Trelleborgs Hamn har haft en riktigt bra start de första fem månaderna på 2019 då volymerna har ökat och med denna positiva utveckling följer att resultatet för hamnen är klart bättre än budget.

Glädjande att notera är att den konventionella järnvägstrafiken har ökat med 35 procent jämfört med 2018. Anledningen till ökningen av järnvägsburet gods är till stora delar drivet av de problem som har funnits för järnvägstrafiken genom Danmark. Även den intermodala trafiken har ökat med 13,7 procent, vilket är riktigt bra då det är kombinationen av alla trafikslag i en perfekt mix.

Trafiken mellan Trelleborg-Travemünde och Trelleborg-Swinoujscie har båda ökat med dryga 18 procent jämfört med motsvarande period 2018. Trelleborgs Hamns logistikverksamhet har haft all time high med en ökning av 23 procent jämfört med föregående år.

Trelleborgs Hamn är också tillsammans med Trelleborgs kommun aktiva med att skapa ett nytt logistikcenter på BCT området, Business center Trelleborg. Trelleborg bör med sitt unika logistiska läge vara en av de mest attraktiva platserna i Sverige för företag att etablera sig på och där finns goda förutsättningar för att skapa nya arbetstillfällen, utbildningar med mera.

Annons

Annons

Annons