Mötesplatsen för dig inom lager-, transport- och logistikbranschen, jul, 21 2019
Senaste Nytt...

Transdev vinnare av Västtrafiks upphandlingar

Transdev sätter in 160 elbussar i göteborgsområdet. Foto: Transdev
Transdev sätter in 160 elbussar i göteborgsområdet. Foto: Transdev
Publicerad av
Peter Höök - 01 jul 2019

Västtrafik meddelade idag att Transdev vinner upphandlingarna om busstrafiken i Göteborg. Transdev kör stadsbusstrafik i Frölunda sedan 2010 och blir nu största bussoperatören i Göteborg med totalt fem trafikområden och cirka 370 bussar. Den största nyheten är att Transdev kommer in i avtalet med 160 elbussar.

Kontrakten i Göteborg omfattar trafiken i sydvästra Göteborg, stombusstrafik i Göteborg, Expressbusstrafik samt trafiken i Mölndal och i Partille och kommer pågå i 10 år med trafikstart i december 2020. Varje år reser totalt 71 miljoner personer kollektivt med buss i områdena.

– Det känns mycket glädjande och hedrande att ha fått Västtrafiks utökade förtroende. Vi försvarar hela verksamheten vi har idag samt bryter ny mark. Vi får ett stort ansvar för busstrafiken i Göteborg, vilket blir jättespännande. Vi har haft en hög kundnöjdhet de senaste åren i Frölunda. 96 procent av våra resenärer har varit nöjda med sin resa med oss tack vare bra tillförlitlighet och serviceinriktade medarbetare. Vi kommer fortsätta med det goda arbetet, säger Gunnar Schön, vd för Transdev Sverige.

Transdev kommer in i avtalet med nya fossilfria bussar varav 160 av dem blir elbussar. Med de där nya elbussarna kommer Västtrafik att bli störst i Sverige.

– Det ska bli extra kul att få vara med i den här övergången till elektrisk kollektivtrafik. Vi har god erfarenhet av elbussar och är idag den kollektivtrafikoperatör som har flest elbussar i Europa med totalt 600 elbussar. I Sverige har vi totalt 54 elbussar i Umeå, Eskilstuna, Stockholm och Göteborg med flera olika modeller och laddsystem, vilket ger oss en unik erfarenhet av alla olika teknologier. Vi vet att elbussarna uppskattas av både kunder och förare. De ger inte bara en renare miljö utan även tystare reseupplevelse och stadsmiljö, säger Gunnar Schön.

Annons

Annons

Annons