Mötesplatsen för dig inom lager-, transport- och logistikbranschen, jul, 21 2019
Senaste Nytt...

Jernhusen bygger ny logistikbyggnad i Årsta

Vy med planerad bebyggelse sedd från Brunnbyvägen söderut. Fotomontage Tengbom
Vy med planerad bebyggelse sedd från Brunnbyvägen söderut. Fotomontage Tengbom
Publicerad av
Peter Höök - 01 jul 2019

Jernhusens planerar att uppföra en ny crossdockbyggnad i anslutning till Årsta Kombiterminal. Det blir möjligt att bygga hallbyggnad på upp till 14 000 kvadratmeter inklusive kontor och personalutrymmen. Byggnadens läge möjliggör godshantering från både väg och järnväg.

– Läget nära city för den nya crossdockbyggnaden på Partihandlarvägen med dess direkta anslutning till Årsta Kombiterminal erbjuder möjligheter till hållbarare transporter i hela kedjan, Niklas Andersson, affärsutvecklare på Jernhusen.

– Den nya anläggningen kommer med sin centrala placering lämpa sig väl för företag inom livsmedels-, grossist- och/eller restaurangbranschen. I den stora hallbyggnaden kan vi bygga kyl- och frysrum vid behov, säger Niklas Andersson.

Jernhusen utvecklar centralt placerade kombiterminaler vid knutpunkter för att hantera de logistiska utmaningarna i att få in varor i trånga stadskärnor. När varor lastas om mellan tåg och lastbil, och även förvaras en kort tid innan de körs ut från våra kombiterminaler och lagerbyggnader, kan varorna färdas hållbart hela vägen fram till slutkonsumenten.

Annons

Annons

Annons