Mötesplatsen för dig inom lager-, transport- och logistikbranschen, jul, 21 2019
Senaste Nytt...

Nordic Truckcenter satsar nordiskt

Nordic Truckcenters flyttar huvudkontoret till Malmö. Foto: Nordic Truckcenters
Nordic Truckcenters flyttar huvudkontoret till Malmö. Foto: Nordic Truckcenters
Publicerad av
Peter Höök - 01 jul 2019

Nordic Truckcenters nordiska satsning tar nu ytterligare ett steg. Vid halvårsskiftet flyttar huvudkontoret från Markaryd till Malmö och inviger ett nytt, gemensamt servicecenter för den nordiska koncernen.

– Vi startar vårt servicecenter på Baltzargatan i centrala Malmö men vi räknar med att ha en ny, komplett anläggning för försäljning och service före årets slut. Då flyttar vi dit huvudkontoret, där vi samlar ekonomi och administration för hela norden. På så vis kan vi erbjuda kunderna ännu bättre service, säger Mattias Nilsson, vd för Nordic Truckcenter.

Nordic Truckcenter är generalagent för lastbilsmärket DAF i Sverige, Norge och Finland. DAF är näst största lastbilsmärket i Europa och ingår i den amerikanska koncernen PACCAR

– Nu intensifierar vi vår satsning på en nordisk koncern och skapar Nordic Truckcenter Group med huvudkontor i Malmö. Tidigare har ekonomi och administration varit utspridd i de olika länderna. Den ursprungliga verksamheten i Nordic Truckcenter blir kvar i Markaryd, där vi kommer att utöka koncernens utrustningsverkstad, säger Mattias Nilsson.

CFO för det nya huvudkontoret blir Karin Thunström, som har arbetat som redovisningschef (CAO) på Nordic Truckcenter Group sedan i oktober. Hon har magisterexamen i ekonomi från Lunds universitet och har tidigare arbetat på KPMG som auktoriserad revisor i elva år.

Annons

Annons

Annons