Mötesplatsen för dig inom lager-, transport- och logistikbranschen, jul, 21 2019
Senaste Nytt...

Swisslog bygger ut Varners Europalager i Vänersborg

Lagret byggs ut från dagens 60 000 lådor till 116 000 lådor. Bild: Swisslog
Lagret byggs ut från dagens 60 000 lådor till 116 000 lådor. Bild: Swisslog
Publicerad av
Peter Höök - 26 jun 2019

Varner, en av norra Europas största modekoncerner, har valt Swisslog som partner för att bygga ut sitt Europalager i Vänersborg. Det automatiserade lagret byggdes i samarbete med Swisslog och togs i drift 2016. Redan tre år senare behöver anläggningen byggas ut med ytterligare automation.

– Centrallagret i Vänersborg var redan när det byggdes förberett för att ytterligare expanderas inom husets fyra väggar. Vår snabba tillväxt inom e-handeln gör det nu nödvändigt att i princip fördubbla vår AutoStore®-anläggning, säger Anders Eriksson, Supply Chain Director på Varner.

Utbyggnaden innebär att den befintliga AutoStore-anläggningen – en automatisk robotlösning för lådor – byggs ut från dagens 60.000 lådor till 116.000 lådor och bestyckas med sammanlagt 224 robotar. Som en del av samarbetet med Swisslog har en ny design av arbetsstationer för plock och pack, inlagring, returhantering och hantering av hängande plagg tagits fram. Anläggningen kompletteras även med ytterligare åtta nya arbetsstationer för plock och pack, fyra stationer för returhantering, 24 sorteringsstationer samt ytterligare bansystem.

– Lagret designades och byggdes med högsta möjliga ambitioner och nu ska det bli ännu bättre. Vi har ett oerhört nära och förtroendefullt samarbete med Swisslog där de tar löpande ansvar för lagrets tekniska drift. Mot den bakgrunden var det självklart att göra den aktuella utvidgningen tillsammans med Swisslogs kompetenta personal, förklarar Anders Eriksson.

Varners automatiserade lager inkluderar, förutom AutoStore-lösningen, två höglager för pall- respektive lättgods, bansystem för pall- respektive lättgods, arbetsstationer för plock och pack, internleverans, returhantering, lösning för hängande plagg samt en crossbelt-sorter. Hela processen är datadriven och opereras av Swisslogs WMS SynQ – ”Synchronized Intelligence” i kombination med Varners eget WMS.

Annons

Annons

Annons