Mötesplatsen för dig inom lager-, transport- och logistikbranschen, jul, 21 2019
Senaste Nytt...

Cavotec tar order på automatisk förtöjningsteknik i Finland

Levererar förtöjningssystem vid Viking Lines kaj vid Åbo hamn. Foto: Cavotech
Levererar förtöjningssystem vid Viking Lines kaj vid Åbo hamn. Foto: Cavotech
Publicerad av
Peter Höök - 24 jun 2019

Cavotec har vunnit en ny order för sin innovativa MoorMaster automatiska förtöjningsteknik för en färjebåt vid Åbo hamn i Finland. Systemet kommer att levereras 2020.

– MoorMaster-systemet är den enda beprövade och allmänt använda automatiserade förtöjningsteknologin som finns tillgänglig i världen idag och vi är glada att ha blivit utvalda för detta nyckelprojekt, säger Patrick Mares, vd Cavotec Ports & Maritime.

– Vår kund har valt MoorMaster som den bästa tekniken för att förbättra sin driftseffektivitet samtidigt som det förbättrar säkerhet och hållbarhet, tillägger Mares.

Cavotec kommer att konstruera, leverera, beställa och betjäna en multi-enhet för automatiserat förtöjningssystem vid Viking Lines kaj vid Åbo hamn i sydvästra Finland. Systemet kommer att förtöja 218 meter långa passagerar- och bilfärjor. Ett liknande MoorMaster-system installerades i Helsingfors hamn 2016. Sedan dess har systemet genomfört cirka 5 000 förtöjningar.

Tjugo år efter det att det första systemet startat, är MoorMaster fortfarande den enda etablerade automatiserade förtöjningsteknologin på marknaden. Med sina nyckelpatent och optimerad hydraulik, erbjuder systemet överlägsen prestanda samtidigt som det kräver låg energiförbrukning.

Annons

Annons

Annons