Mötesplatsen för dig inom lager-, transport- och logistikbranschen, jul, 21 2019
Senaste Nytt...

Arriva startar busstrafiken i Helsingborg

Arriva sätter in el-bussar i Helsingborgs stadstrafik. Foto: Arriva
Arriva sätter in el-bussar i Helsingborgs stadstrafik. Foto: Arriva
Publicerad av
Peter Höök - 17 jun 2019

Elbussar,  nya och moderniserade bussar, förbättrad service till resenärerna samt bättre integration med tågtrafiken. Det är några av  nyheterna när Arriva tar över stadstrafiken i Helsingborg den 16 juni. Avtalet gäller till 2027.

– Att vinna ett kontrakt i en sådan expansiv region som Helsingborg betyder mycket för oss. Vårt anbud fokuserade på att göra resan lättare för kunderna med hjälp av ett nytt tidtabellsystem, högre servicenivåer, ny teknik och förbättrad integration med järnvägstrafiken. Vi vann kontraktet i hård konkurrens där vårt anbud ansågs ha den högsta kvaliteten, säger Johan Åhlander, vd för Arriva Sverige.

85 nya eller moderniserade bussar sätts i trafik i det nya avtalet, inklusive 13 el-bussar som ska användas i den nya BRT-linjen, Buss Rapid Train, med namnet HelsingborgsExpressen, linje 1.

– Den nya HelsingborgsExpressen är en spännande utveckling av kollektivtrafik i Helsingborg, som ska  bidra till möjligheten att resa snabbt, bekvämt och hållbart till och från Helsingborgs centrum på ett sätt som varit möjligt tidigare, säger Johan Åhlander.

Avtalet innebär att Arriva ska tillhandahålla tjänster till passagerare över Helsingborgs bussnät från den 16 juni 2019 till den 16 juni 2027. Arriva tilldelades kontraktet från Skånetrafiken och Helsingborgs stad i april 2018 efter att ha lämnat det mest  konkurrenskraftiga anbudet.

Det nya avtalet om Helsingborgs stadstrafik undertecknades strax över sex månader efter att Arriva Sverige fick förnyat förtroende att fortsätta köra Pågatågen, ett avtal som gäller fram till 2026. Strax därefter blev Arriva tilldelat kontraktet att köra busstrafiken på Ekerö, Stockholm, i ytterligare tio år från juni 2019.

Annons

Annons

Annons