Mötesplatsen för dig inom lager-, transport- och logistikbranschen, jul, 21 2019
Senaste Nytt...

Urbanisering och e-handel ökar kraven på ”sista-milen-transport”

Airmee kan hämta varor från varulager över hela Sverige och leverera samma dag samt inom en timme från upphämtningsplatser i Stockholm. Bild: Pexels.com
Airmee kan hämta varor från varulager över hela Sverige och leverera samma dag samt inom en timme från upphämtningsplatser i Stockholm. Bild: Pexels.com
Tack vare full transparens och flexibilitet kan mottagaren via SMS spåra budet i realtid på karta. Bild: Pexels.com
Tack vare full transparens och flexibilitet kan mottagaren via SMS spåra budet i realtid på karta. Bild: Pexels.com
Publicerad av
Redaktionen - 17 jun 2019

I takt med en ökande urbanisering och en kraftigt växande e-handeln stiger behovet av innovativa logistiklösningar. Många företag vill lösa den så kallade "last-mile-utdelningen”, det vill säga den sista transporten hem till kunden.

 

Av: Hanna Engström

Den växande e-handeln i Sverige ställer allt större krav på snabba och bekväma leveranser. I samband med detta sker stora förändringar inom logistikindustrin. En väl fungerande urban logistik är angelägen för såväl e-handelsföretagen, konsumenterna och stadsplaneringen.

Logistikoptimering

Startupföretaget Airmee grundades 2016 av Julian Lee och Adrian Prelipcean med målet att optimera transporter i städerna och erbjuda smidigare leveranstjänster. De två grundarna utvecklade en världsledande teknologi inom logistikoptimering baserad på forskning från KTH. Tekniken används inom urban logistik och optimerar flöden i realtid vilket sparar kunder och leverantörer både tid och pengar.

Hållbar transportlösning

Tack vare Airmee får e-handlare möjlighet att leverera snabbare till sina kunder. Den teknologi som företaget har utvecklat innebär att sista milen-leveranser kan göras upp till 10 gånger så effektiva jämfört med dagens lösningar. De är därmed också mer hållbara utifrån ett miljöperspektiv. Teknikplattformen bygger på en egenutvecklad teknologi med maskininlärning och medför ett högre utnyttjande av fordonskapacitet vilket reducerar antalet fordon och utsläpp i städer.

Nästa generations teknologi

Genom att optimera sin logistikflotta i realtid kan Airmee hämta varor från varulager över hela Sverige och leverera samma dag samt inom en timme från upphämtningsplatser i Stockholm.

  • Vi är idag ensamma på marknaden och troligen det enda logistikstartupet i världen som både kan hämta från varulager och leverera samma dag och även leverera lokalt inom 1h. Kärnan i vår verksamhet är vår nästa generations teknologi som gör att vi kan optimera logistikflottor i realtid, och därmed ha en mycket högre fyllningsgrad på fordonen vilken i sin tur möjliggör snabbare och hållbarare transporter, säger Julian Lee, VD på Airmee.

Fakta

  • Airmee levererar för över 150 ehandlare, butiker, restauranger och företag i Sverige.
  • Plattformen är byggd på världsledande forskning och använder maskininlärningsteknik och AIalgoritmer som utvecklats internt för att optimera logistiken.
  • Den teknikdrivna flottan av budfirmor möjliggör en leveransservice till företag och privatpersoner med bekvämlighet, tillförlitlighet och flexibilitet.
  • Tack vare full transparens och flexibilitet kan mottagaren via SMS spåra budet i realtid på karta, se exakt när leveransen anländer, ändra samt skicka tillbaka returer.
  • 97% av alla leveranser sker inom 15 minuter från aviserad tid. 

Annons

Annons

Annons