Mötesplatsen för dig inom lager-, transport- och logistikbranschen, jul, 21 2019
Senaste Nytt...

Logicenters Matthias Kettelhoit gå in i XR Koncernens styrelse

XR Koncernen tar in extern representation i styrelsen. Foto: XR Koncernen
XR Koncernen tar in extern representation i styrelsen. Foto: XR Koncernen
Publicerad av
Peter Höök - 13 jun 2019

XR Koncernen är i en stark tillväxtfas och tar in ytterligare extern representation i styrelsen. Nu kliver Matthias Kettelhoit, Commercial Head på Logicenters, in som styrelseledamot. Med gedigen erfarenhet inom transport och logistik ska Kettelhoit
bidra till koncernens fortsatta utveckling.

XR Koncernen erbjuder flexibla kundlösningar med hög kvalitet inom transport, anläggningstjänster och miljöhantering. Koncernen består av de tre bolagen XR Berg och maskin, XR Logistik samt XR Miljöhantering. Alla tre har Norden som marknad och utgångspunkt i Skaraborg. Visionen är att vara den ledande leverantören av bolagens tjänster och produkter. I samband med att XR koncernen nu växer har de sett över sin externa representation i styrelsen.

Med hög kompetens och lång erfarenhet inom logistik och transport kliver Matthias Kettelhoit, i dag verksam som Commercial Head på Logicenters, in i styrelsen. Kettelhoit har arbetat med affärsutveckling inom Schenker i nio år och varit vd på Aditro Logistics. Han har även styrelseerfarenhet från Matomera, Schenker, Aditro och Best Transport, varav den sistnämnda är ett pågående uppdrag.

– Det är otroligt roligt att Matthias ansluter till XR Koncernens styrelse. Vi vill ha en person med gedigen branschkunskap som kan bidra till att vi utvecklas i rätt riktning och Matthias är en perfekt match för oss. Vi är säkra på att han kommer att vara en enorm tillgång i styrelsen, säger Per-Anders Gustafsson, Styrelseordförande på XR Koncernen.

– Det är med ödmjukhet och glädje jag har tagit uppdraget i XR Koncernens styrelse. Jag har lång erfarenhet inom transport och logistik som jag ser fram emot att bidra med. Det ska bli mycket roligt att på en djupare nivå sätta mig in i XR-bolagens utveckling och utmaningar. Jag vet hur viktiga deras verksamheter är för logistikbolag i Norden – en bransch som jag brinner för, säger Matthias Kettelhoit.

Annons

Annons

Annons