Mötesplatsen för dig inom lager-, transport- och logistikbranschen, jun, 19 2019
Senaste Nytt...

Conduent Transportation levererar biljettmaskiner till Skånetrafiken

Så här kommer Skånetrafikens nya biljettautomater att se ut. Foto: Skånetrafiken
Så här kommer Skånetrafikens nya biljettautomater att se ut. Foto: Skånetrafiken
Publicerad av
Peter Höök - 12 jun 2019

Skånetrafiken har skrivit avtal med Conduent Transportation om att leverera 225 biljettautomater. Totalt kommer Conduent att leverera 265 biljettautomater av modellen Conduent Expert 6000. 225 biljettautomater ska Skånetrafiken använda och övriga 40 går till Blekingetrafiken och Östgötatrafiken, som ingår i samma upphandling.

– Vi är väldigt glada över att börja arbeta tillsammans med Conduent Transportation. Avtalet innebär att vi tar ett större ansvar även för mjukvaran i biljettautomaterna och själva kan göra förbättringar och anpassningar som gynnar våra kunder. Tanken är att de ska vara lika enkla att använda som vår app, säger Camilla Bunke, försäljningschef på Skånetrafiken.

– Vår biljettautomat ger Skånetrafiken möjligheten att erbjuda sina buss- och tågresenärer fortsatt möjlighet att betala för sina resor i moderna, enkla biljettautomater som förbättrar användarupplevelsen ännu mer, säger Jean-Charles Zaia, direktör och divisionschef för Transit på Conduent Transportation.

De nya biljettautomaterna tas i bruk i slutet av 2019 samtidigt som de gamla biljettautomaterna kopplade till att Jojo-korten fasas ut. En mer detaljerad tidplan kommer nu att arbetas fram tillsammans med leverantören. De nya biljettautomaterna kommer att vara kopplade till Skånetrafikens nya biljettsystem och innehålla samma biljetter och zoner som i Skånetrafikens app.

Annons

Annons

Annons