Mötesplatsen för dig inom lager-, transport- och logistikbranschen, jun, 19 2019
Senaste Nytt...

BRA flyger klimatoptimerat

Swedavia satsar på mer biobränsle. Foto: Bra
Swedavia satsar på mer biobränsle. Foto: Bra
Publicerad av
Peter Höök - 07 jun 2019

Från och med den 5 juni fyller Swedavia på med biobränsle i flera av sina flygplatsers tankanläggningar, så att flygbolag som trafikerar flygplatserna kan tanka mer miljövänligt. För inrikesflygbolaget BRAs del innebär Swedavias satsning att ytterligare mer biobränsle, än det BRA själva köper, blir tillgängligt på flera av BRAs flygdestinationer.

Att nettoutsläppet av koldioxid från inrikesflyg som idag står för totalt 1 procent av de nationella utsläpen av CO2e, minskar avsevärt med biobränsle, har BRA nyligen visat bland annat genom sin klimatoptimerade flygning den 16 maj i år mellan Halmstad och Bromma. Där minskade utsläppen med 46 procent.

Flygbolaget BRA står för cirka 30 procent av allt inrikesflyg i Sverige och trafikerar flest städer. Samtidigt genererar inrikesflyg i stort sett inte några höghöjdseffekter, eftersom de allra flesta av flygningarna görs på lägre höjder. BRA flyger de flesta av sina flyglinjer med snabba och moderna propellerflygplan.

– Vi välkomnar Swedavias initiativ som liksom vårt arbete fokuserar på att driva utvecklingen mot ett fossilfritt inrikesflyg, säger Anna Soltorp som är hållbarhetschef för BRA.

Alla flygresor med BRA är alltid fullt ut klimatkompenserade. Alla som flyger med BRA kan dessutom välja BRA Miljö Class som inkluderar biobränsle.

Annons

Annons

Annons