Mötesplatsen för dig inom lager-, transport- och logistikbranschen, jul, 19 2019
Senaste Nytt...

LKs svenska logistikcenter blir koldioxidneutralt

LK:s nya logistikcenter i Ulricehamn ökar lagerkapaciteten och effektiviserar kundleveranserna. Foto: LK
LK:s nya logistikcenter i Ulricehamn ökar lagerkapaciteten och effektiviserar kundleveranserna. Foto: LK
Publicerad av
Peter Höök - 14 maj 2019

Ett område som LK arbetar löpande med är att se över sina transporter och hur transporterna kan effektiviseras. Ett exempel är att under 2017 flyttades LKs svenska logistikcenter från Malmö till Ulricehamn.

I och med att det nya logistikcentret numera ligger i anslutning till koncernens affärsområde PEX Pipe Extrusion, tillverkare av plaströr av hög kvalitet till VVS-industrin, har behovet av transporter från fabriken till lagret försvunnit. Flytten och de nya lokalerna innebär också effektivare leveranser samt kortare transportsträckor eftersom LK nu kommit närmare flera stora kunder.

– Men detta är inte tillräckligt tycker vi på LK. Från och med 2019 är våra transporter ut från vårt centrallager koldioxidneutrala. Vi klimatkompenserar för den koldioxid som bildas när gods fraktas ut från logistikcentret till våra kunder genom att plantera träd med Vi-skogen. Hittills har vi planterat 3447 träd, säger Hans Bramevik, kvalitets- och miljöchef, Water and Heating Systems, LK.

LK:s nya logistikcenter i Ulricehamn ökar lagerkapaciteten och effektiviserar kundleveranserna. Man har investerat 50 miljoner kronor i den nya anläggningen och anställt 14 personer. 

Annons

Annons

Annons