Mötesplatsen för dig inom lager-, transport- och logistikbranschen, jun, 19 2019
Senaste Nytt...

Flixbus gör debut på USA:s östkust

Flixbus startar nya turer till och från New York, Washington, D.C., Baltimore och Richmond. Foto: Flixbus
Flixbus startar nya turer till och från New York, Washington, D.C., Baltimore och Richmond. Foto: Flixbus
Publicerad av
Peter Höök - 29 maj 2019

Flixbus gör debut på USA:s östkust med nya turer till och från New York, Washington, D.C., Baltimore och Richmond upp till 11 gånger om dagen. Den 30e maj börjar de limegröna bussarna att rulla i Manhattan, vilket är exakt ett år efter att FlixBus startade i USA med resor i Kalifornien som i dagsläget sträcker sig till 9 andra amerikanska delstater.

FlixBus startades 2013 i Tyskland. Efter att bolaget spridits till 28 europeiska länder, utökades verksamheten ytterligare i maj 2018 genom att binda samman städerna på sydvästkusten i USA. Under mars 2019 släpptes USA:s andra stora FlixBus-nätverk i den södra delen av kontinenten med rutter i Texas, Louisiana och Mississippi. I april tog en tredje lansering plats i Utah. Lanseringen på östkusten den 30e maj kommer att sammanfalla med ettårsdagen av de första gröna bussarna på USA:s vägar.

– Efter att ha förnyat den europeiska mobilitetsmarknaden har vi lanserat bussresor i USA med stora ambitioner. Vi ville ändra på hur folk ser på bussresor och få dem att lämna sina bilar hemma - vilket vi gjort, berättar Pierre Gourdain, vd för FlixBus USA.

FlixBus interna enkätundersökning visar att nästan 65 procent av samtliga FlixBus passagerare som för första gången åkt med företaget, aldrig tidigare har färdats med en långdistansbuss – vilket tyder på att FlixBus bidrar till att skapa en ny marknad inom den amerikanska reseindustrin.

– Om vi bara tar marknadsandelar från Greyhound kommer vi inte att lyckas i USA, berättar Gourdain. Vi vill visa hur ineffektivt det blir att använda bilen för långdistansresor nu när bensin- och parkeringspriser är höga, det bildas mycket köer i trafiken och billeasing präglas av dyra extramil. Bussen är ett smidigt och bekvämt alternativ som möjliggör för folk att arbeta, koppla av eller sova medan de reser och dessutom spara pengar till sina slutdestinationer.

Annons

Annons

Annons