Mötesplatsen för dig inom lager-, transport- och logistikbranschen, jun, 19 2019
Senaste Nytt...

Sandarna Transporter kör flexlinjer i Göteborg och Mölndal

Trafikstarten för det nya avtalet är den 29 mars . Foto: Västtrafik
Trafikstarten för det nya avtalet är den 29 mars . Foto: Västtrafik
Publicerad av
Peter Höök - 24 maj 2019

Sandarna Transporter kör flexlinjetrafiken i Göteborgs Stad och Mölndals Stad. Flexlinjerna är en del av kollektivtrafiken men där turen förbeställs av resenären och stannar på särskilda mötesplatser. I Göteborg och Mölndal upphandlas trafiken på uppdrag av kommunerna och därför har representanter från Västtrafik samt Göteborgs Stad och Mölndals Stad ingått i upphandlingen.

– Flexlinjerna ger med sina anpassade mötesplatser nära bostäder och serviceinrättningar fler människor möjlighet att resa kollektivt och har därför en viktig roll i mångas vardag. Det känns bra att vi tillsammans med kommunerna och Sandarna Transporter nu kan fortsätta erbjuda det i Göteborg och Mölndal, säger Johan Wahn, affärschef för den anropsstyrda trafiken på Västtrafik.

Upphandlingen omfattar 41 tursatta fordon där merparten redan är i trafik. Även en del ny fordon kommer att köpas in. Alla fordon möter branschens rekommendationer för miljö, säkerhet, komfort och tillgänglighet. I avtalet finns även en option om att börja använda elektriska fordon.

Det nya avtalet innebär ett utökat ansvar för social hållbarhet genom tydligare krav avseende kollektivavtalsliknande villkor för medarbetarna.

 

Annons

Annons

Annons