Mötesplatsen för dig inom lager-, transport- och logistikbranschen, jun, 19 2019
Senaste Nytt...

Finnair utökar destinationer i Kina

Finnair expanderar i Kina. Arkivbild.
Finnair expanderar i Kina. Arkivbild.
Publicerad av
Peter Höök - 24 maj 2019

Finnair fortsätter expansionen både till och inom Kina. Med start den 30 oktober utökar flygbolaget sin linje till Guangzhou och erbjuder resor till den kinesiska staden två gånger i veckan året runt. Dessutom inleder Finnair två nya samarbeten tillsammans med Juneyao Air och China Southern. Genom de nya codeshare-avtalen adderas nu flera nya destinationer till flygbolagets nätverk i Kina.

Med den kortaste och snabbaste vägen till Asien har Finnair ett tydligt fokus på resor österut. Finnair erbjuder idag flyg till 19 asiatiska destinationer, varav sju till Kina. Nu utökar flygbolaget sina rutter mellan Guangzhou och Helsingfors till fyra gånger i veckan under sommarsäsongen och två gånger i veckan under vintersäsongen.

Finnair flyttar även till nya Terminal 2 i Guangzhou för en smidig anslutningstrafik. Det kommer att underlätta samarbetet mellan Finnair och det kinesiska flygbolaget China Southern, som erbjuder ett stort antal transferflyg för de som ska resa vidare från Guangzhou. Passagerare kommer nu enkelt kunna ansluta till flyg till Changsha, Chongqing, Hangzhou, Nanjing, Sanya, Wenzhou, Xiamen och Xi´an.

Codeshare-samarbetet innebär också att resenärer från Guangzhou via Helsingfors kan nå flera populära destinationer i Europa: Amsterdam, Billund, Köpenhamn, Göteborg, London, Paris, Riga och Stockholm.

– Utökandet av vår säsongsbaserade rutt till Guangzhou är ett naturligt nästa steg i vår strategi för Asien. Resandet mellan Finnairs kinesiska destinationer och Europa ökar hela tiden och vi är glada att nu kunna erbjuda flyg till våra passagerare och fraktkunder året runt, säger Robert Lönnblad, Skandinavienchef på Finnair.

Från och med den 28 juni 2019 kommer Finnairs kunder att kunna ansluta till Juneyao Air från Shanghai till Harbin, Shenyang, Dalian, Qingdao, Xi'an, Chongqing, Kunming, Xiamen och Fuzhou. Dessutom kommer samarbetet även innebära att Juneyaos rutter mellan Nanjing och Xi'an samt Chongqing och Zhangjiajie läggs till. Samtidigt adderas Juneyao Air till Finnairs rutt mellan Shanghai och Helsingfors samt Finnairs inrikesflyg från Helsingfors till Ivalo, Rovaniemi, Kemi, Kuopio och Uleåborg.

– Vi välkomnar samarbetet med såväl China Southern som Juneyao Air och är glada över att kunna erbjuda våra kunder fler destinationer och smidiga förbindelser i Kina. Det finska Lappland har blivit ett mycket populärt resmål för kinesiska turister och det känns roligt att vi kan förbättra kommunikationen mellan Kina och Europa, avslutar Robert Lönnblad, Skandinavienchef på Finnair.

Annons

Annons

Annons