Mötesplatsen för dig inom lager-, transport- och logistikbranschen, jun, 19 2019
Senaste Nytt...

Börjes Logistik & Spedition köper Logit i Varberg

Blir Börjes femte logistikcenter i Sverige. Foto: Börjes
Blir Börjes femte logistikcenter i Sverige. Foto: Börjes
Publicerad av
Peter Höök - 23 maj 2019

Logit Europe grundades i Varberg 2002 med uppdrag att driva och utveckla det bästa inom logistik för konfektion och skor. Kunderna består av flera starka varumärken som finns representerade på en internationell marknad.Logit består av ett 25-tal medarbetare och omsätter cirka 35 miljoner kronor. Logit erbjuder bland annat tullager, lager, plock & pack och frakter.

– Logit är ett välskött logistikföretag som är kända för att leverera sina tjänster med hög precision och hög kvalité. Det är även vårt DNA och kommer därför att passa bra in i vår befintliga verksamhet. Genom möjligheten att förvärva Logit får vi en närvaro på västkusten och ser genom detta betydande möjligheter att utveckla alla våra affärsområden. Det är också en tydlig signal att vi satsar på vår 3PL verksamhet som har vuxit mycket kraftigt de senaste åren. Genom vår etablering på västkusten stärker vi vårt varumärke och utökar vårt erbjudande till såväl befintliga som nya kunder,säger ägaren och tillika styrelseordförande Roland Johansson.

– Verksamheten blir vårt femte logistikcenter i Sverige och totala ytan uppgår nu till 35 000 kvadratmeter. Vi ser många synergier med förvärvet där vi båda har transaktionsintensiv logistik till  både konsument och företag. Vår absoluta ambition framåt är att fortsätta erbjuda marknaden den bästa logistiken gällande kvalité, service och köpupplevelse, säger Markus Kinnander utsedd i Logit Europe.

Börjes Logistik & Spedition är ett internationellt och fristående transport- och logistikföretag. Familjeföretaget grundades i småländska Nybro 1947 och agerar främst på den europeiska marknaden. Från kontoren i Nybro och tyska Erfurt trafikleds 100 lastbilar.
 

Annons

Annons

Annons