Mötesplatsen för dig inom lager-, transport- och logistikbranschen, jun, 19 2019
Senaste Nytt...

Progrits förvärvar Barkfors Fleet

Progrits stärker sitt fokus ytterligare på Transport och Logistik. Arkivbild
Progrits stärker sitt fokus ytterligare på Transport och Logistik. Arkivbild
Publicerad av
Peter Höök - 20 maj 2019

Progrits har förvärvat en leverantör av transportledningssystem, Barkfors Fleet, för att stärka sin position inom transport och logistik, och vara med och utveckla Barkfors till nästa nivå.

Progrits är en koncern av mjukvarubolag med nischade B2B-erbjudanden mot tydligt definierade kundsegment. För närvarande är företaget verksamma inom Fordon, E-handel, Transport/Logistik, samt Resor. Koncernen har cirka 100 anställda och omsätter cirka 200 miljoner kronor.

– Vi har haft Barkfors på vår radar under en längre tid, då vi gillar bolagets profil och position på en mycket intressant marknad. Med förvärvet av Barkfors stärker vi vårt fokus ytterligare på Transport och Logistik som är ett område med spännande framtida utveckling. Barkfors har många av de attribut vi gillar, som en mycket stark produkt och ledande position på en intressant marknad, och vi ser fram mot att fortsätta utveckla bolaget tillsammans med teamet i Malmö, säger Björn Ekström, vd på Progrits

Barkfors utvecklar och levererar transportrelaterade tjänster och produkter. Bolaget har en ledande position inom transportledningssystem på den svenska marknaden. Kunderna återfinns inom åkerier, LBC, internationell trafik, renhållning, bud, dragbilsverksamheter, styckegods, och specialtransporter. Bolaget har cirka 15 anställda och omsätter cirka 20 miljoner kronor.

– Med Progrits som ägare står vi väl rustade inför att fortsätta utveckla bolaget, både inom utvecklings- och leveranskapacitet men även gällande kundhantering och försäljning. Vi har stor potential att vidareutveckla oss, både genom ytterligare specialisering där vi för närvarande är verksamma och baserat på nya möjligheter som erbjuds inom transport- och logistikområdet. Det känns samtidigt tryggt och spännande att ta bolaget vidare tillsammans med en ny ägare med flera systerbolag i liknande faser, söger Göran Barkfors, vd Barkfors Fleet.

Annons

Annons

Annons