Mötesplatsen för dig inom lager-, transport- och logistikbranschen, jun, 19 2019
Senaste Nytt...

Clean Motions satsar på ”first/last mile” transporter

Marknaden för ”last mile” transporter värderas till 792 miljarder dollar. Foto: Clean Motion
Marknaden för ”last mile” transporter värderas till 792 miljarder dollar. Foto: Clean Motion
Publicerad av
Peter Höök - 17 maj 2019

Clean Motions fordon är optimerade, säkra och uppkopplade för ”first/last mile” transporter av människor och gods. Produktionen av fordonen är skalbar och flexibel med låga investeringar vilket gör fordonen lättproducerade lokalt på aktuella  marknader. Zbee, som är namnet på bolagets fordon finns som både passagerar- och godsversion.

Clean Motion marknadsför och bedriver försäljning i Europa med fokus på kommersiella flottor. Expansion till nya marknader planeras med licens och mikrofabrik där starka lokala partners genom licensavtal kan investera i lokal tillverkning av Zbee. Vidare arbetar Bolaget även med strategiska partnerskap för att snabbt och effektivt erbjuda optimerade helhetslösningar och har idag partnerskap med bland annat Siemens, Bzzt och Fortum.

Enligt IDTechEx rapport ”Last Mile Electric Vehicles 2018-2028” uppskattas marknaden för ”last mile” transporter till 792 miljarder dollar. Vidare gynnas Clean Motion av globala megatrender mot urbanisering, delade fordon, e-mobilitet, uppkoppling av fordon och satsningar på klimatet.

Annons

Annons

Annons