Mötesplatsen för dig inom lager-, transport- och logistikbranschen, jun, 19 2019
Senaste Nytt...

Sportamore robortiserad sitt centrallager

Sportamores 23 000 kvadratmeter stora Eskilstunalager. Visionsbild: Bockasjö
Sportamores 23 000 kvadratmeter stora Eskilstunalager. Visionsbild: Bockasjö
Publicerad av
Peter Höök - 17 maj 2019

Sportamore, en växande sportbutik på nätet, har byggt ut sitt automatiserade centrallager i Eskilstuna i samarbete med Swisslog.

– Tillsammans med Swisslog har vi lyckats genomföra utbyggnaden utan att det har stört vår ordinarie produktion, vilket vi är enormt tacksamma för, säger Sema Söderhäll, Chief Logistics Officer på Sportamore.

Utbyggnaden var planerad sedan lång tid och bestod av ytterligare AutoStore-robotar, bansystem och arbetsstationer för plock och pack. I och med utbyggnaden består Sportamores automationslösning av totalt 88 robotar, 165 000 lådor, 6 plockstationer och 18 packningsstationer. Installationerna av den nya utrustningen skedde i fyra faser och projektet testades och avslutades formellt i slutet av februari 2019.

– Nu har vi kapacitet att hantera en fördubblad försäljningsvolym jämfört med dagens nivå. Men eftersom vi växer snabbt har vi redan påbörjat planeringen för vad som ska hända i nästa fas, säger Sema Söderhäll.

Sportamores automatiserade lager inrymmer en AutoStore® – det vill säga en automatisk robotlösning för lådor – automatisk banteknologi (QuickMove conveyor system), arbetsstationer för plock och pack, internleverans och returhantering. Hela processen är datadriven och opereras av Swisslogs WMS SynQ – ”Synchronized Intelligence” i kombination med Sportamores eget WMS.
 

Annons

Annons

Annons