Mötesplatsen för dig inom lager-, transport- och logistikbranschen, jul, 19 2019
Senaste Nytt...

Färre bilar ger snabbare kollektivtrafik i city

Jag är inte nöjd säger Tomas Eriksson (MP) med  ansvar för framkomligheten i kollektivtrafiken i Stockholm.
Jag är inte nöjd säger Tomas Eriksson (MP) med ansvar för framkomligheten i kollektivtrafiken i Stockholm.
Publicerad av
Peter Höök - 14 maj 2019

Nya siffror visar att bussarna i länet rullar snabbare, särskilt i cityområdet.

– Det är glädjande, men vi ska göra mer. Bussresenärerna ska komma fram fortare. Det är mitt viktigaste uppdrag, säger Tomas Eriksson (MP) med politiska ansvaret för framkomligheten i kollektivtrafiken i Region Stockholm.

Snitthastigheten har ökat från 24, 2 kilometer i timmen till 24, 4 sett till hela länet. När det gäller blåbussarna i innerstan så har hastigheten enligt bussooeratören ökat med sju åtta procent. Samtidigt har staden påvisat färre bilar över innerstadssnittet 2018 jämfört med 2017.

– Jag är inte nöjd och därför ökar vi nu takten i arbetet med att bussarna ska komma snabbare fram. Det här är viktigt för resenärerna, men också för att våra satsningar på fler bussar ska få effekt. Kommer bussarna inte fram så innebär fler bussar mest att de kommer att åka på led efter varandra, säger Tomas Eriksson (MP).

I Framkomlighetskommissionen sitter förutom Tomas Eriksson (MP) också Daniel Helldén (MP), trafikborgarråd i Stockholms stad tillsammans med tjänstemän från både trafikförvaltningen och trafikkontoret.

Annons

Annons

Annons