Mötesplatsen för dig inom lager-, transport- och logistikbranschen, jul, 19 2019
Senaste Nytt...

Flygbolaget BRA i topp i Svenskt Kvalitetsindex

Svenskt Kvalitetsindex rankar flygbolaget BRA. Foto: Bra
Svenskt Kvalitetsindex rankar flygbolaget BRA. Foto: Bra
Publicerad av
Peter Höök - 09 maj 2019

Inrikesflygbolaget BRA kommer för fjärde året i rad ut som svenska flygresenärers favoritflygbolag. Det visar senaste rapporten om kundnöjdhet från Svenskt Kvalitetsindex, SKI.

Svenskt Kvalitetsindex visar att BRA år 2019 får index 70,5 inte 70,0 som bland annat TT angivit. Närmaste flygkonkurrent SAS får 69,7 och Norwegian 65,7.

Rapporten lyfter fram att punktlighet och komfort är två av de viktigaste faktorerna när det gäller kundnöjdhet. Och hur väl omhändertagen och uppdaterad man som resenär blir när resan inte går som planerat.

95 procent av BRAs flyg har de senaste månaderna gått på tid. Dåligt väder och snö har varit största orsakerna till de förseningar som trots allt varit. 1,3 procent av flygavgångarna har under året ställts in där resenärerna bokats om till andra, närliggande avgångar.

När det gäller komfort, listades i slutet av förra året storlek på benutrymmet hos olika flygbolag vid kortare flygningar. BRA som inte listades, har tagit fram uppgifterna för benutrymmet på sina flyg. Här de tre största bolagen som flyger inom Sverige:

  • BRA: 76,2 – 84 cm* (merparten av sittplatsera har 81,3 cm benutrymme)
  • SAS: 76–81 cm (källa: Omni)
  • Norwegian: 73–79 cm (källa: Omni)

Annons

Annons

Annons