Mötesplatsen för dig inom lager-, transport- och logistikbranschen, jul, 19 2019
Senaste Nytt...

Logicenters bygger stor logistikanläggning i Helsingborg

Logicenters bygger 30 150 kvadratmeter stor logistikanläggning i Helsingborg. Foto: Skanska
Logicenters bygger 30 150 kvadratmeter stor logistikanläggning i Helsingborg. Foto: Skanska
Publicerad av
Peter Höök - 08 maj 2019

Ett avtal är nu signerat mellan Logicenters och Skanska som avser en 30 150 kvadratmeter stor logistikanläggning i Helsingborg. Utvecklingen utförs av Skanska och fastigheten förvärvas av Logicenters. Fastigheten beräknas färdigställas i februari 2020 och kommer att ha framtidssäkrade specifikationer för att kunna tillgodose PostNord TPLs verksamhet.

Med bra läge ligger logistikanläggningen i det väletablerade industriområdet i Södra Väla i Helsingborg. Med närhet till E4, E20 och Sveriges näst största containerhamn är fastigheten belägen på en strategiskt viktig knutpunkt i regionen.

– Helsingborg är en av Sveriges viktigaste platser när det gäller logistik. Nu är vi stolta över att ytterligare stärka vår närvaro i södra Sverige genom att långsikt äga denna fastighet. Anläggningen passar väl in i vår strategi att erbjuda fastigheter i optimala lägen såväl som specifikationer av modern standard”, säger Matthias Kettelhoit, Commercial Head, Logicenters.

– Vi är mycket glada över att kunna utöka samarbetet med Logicenters. Vi har sedan en tid tillbaka goda erfarenheter med Logicenters då vi tillsammans utvecklar över 50 000 kvadratmeter lokalyta på övriga platser i landet”, säger Henrik Ahnström, chef Projektutveckling, Skanska Fastigheter Göteborg.
 

Annons

Annons

Annons