Mötesplatsen för dig inom lager-, transport- och logistikbranschen, jul, 16 2019
Senaste Nytt...

Eckerö Line satsar på godstransporter mellan Tallinn och H:fors

Eckerö Lines nya färja kommer att transportera huvudsakligen gods och långtradare, men kan även ta passagerare. Foto: Eckerö Line
Eckerö Lines nya färja kommer att transportera huvudsakligen gods och långtradare, men kan även ta passagerare. Foto: Eckerö Line
Publicerad av
Markku Björkman - 07 maj 2019

Rederiet Eckerö Line köper ett nytt fraktfartyg. Fartyget ska gå mellan Nordsjö hamn i Helsingfors och Tallinn och sätts i trafik i juni.

– Det finns stor potential på rutten. Många passagerare vill nu för tiden ta med bilen till Tallinn, säger vd Taru Keronen i ett pressmeddelande.

Enligt rederiet har bil- och frakttrafiken till Tallinn ökat betydligt de senaste åren. Tanken är även att minska på den tunga långtradartrafiken genom Helsingfors och styra den till Nordsjö.

Trafiken till och från Västra hamnen på Busholmen har väckt irritation i flera års tid. Nyligen stod en stort mängd långtradare och körde sina motorer på tomgång längs Västrahamnsgatan. Bilister på väg till jobbet kunde inte ta sig fram.

Fartygets namn är tills vidare hemligt. Det kan ta 366 passagerare och har hytter, en liten butik och ett kafé.

Senast har fartyget, som är byggt i Spanien år 2000, trafikerat linjen Liverpool-Dublin. Den gamla ägaren är rederiet P&O Ferries.

Enligt Eckerö ska fartyget registreras i Finland och bidra till närmare 100 nya jobb både i Helsingfors och i Tallinn.

Det nya fartyget har två avgångar om dagen och restiden blir tre timmar.

Annons

Annons

Annons