Mötesplatsen för dig inom lager-, transport- och logistikbranschen, jul, 16 2019
Senaste Nytt...

SL-kortet återinförs i skärgårdstrafiken

Skapar ökade möjligheter att arbetspendla med skärgårdsbåtarna. Foto: Centerpartiet
Skapar ökade möjligheter att arbetspendla med skärgårdsbåtarna. Foto: Centerpartiet
Publicerad av
Peter Höök - 06 maj 2019

Under våren och hösten 2018 genomförde Region Stockholm ett försök att låta SL:s periodkort gälla i skärgårdstrafiken under lågsäsong. I budget för 2019 beslutade den blågröna majoriteten att göra en utvärdering av försöket och utfallet av utvärderingen har varit mycket positivt. Därför föreslår nu den blågröna majoriteten att försöket ska gälla tillsvidare från och med den 15 september.

– Förslaget ger många vinster till en liten kostnad. Dels får vi fler som åker med skärgårdsbåtarna där många stolar går tomma under lågsäsong och dels så öppnar vi upp för ökade möjligheter till att arbetspendla med skärgårdsbåtarna från bland annat Vaxholm, Nacka, Värmdö och Lidingö. Samtidigt ger vi skärgårdens värdshus och pensionat en möjlighet till förlängd säsong och pendlare som redan har ett SL-kort en möjlighet att upptäcka hur fantastisk skärgården är året om, säger Gustav Hemming (C) Skärgårdsregionråd och ansvarig för sjötrafiken.

– Att SL-korten tillsvidare kan gälla i skärgårdstrafiken känns som ett steg i rätt riktning mot ett effektivare och mer ihopkopplat kollektivtrafiknät. Det kan bidra till att lösa vardagspusslet för fler Stockholmare, vare sig de bor närmare stan eller längre ut i skärgården. Samtidigt gäller det att fortsätta utvärdera detta och ta ansvar för att skattebetalarnas pengar används i kollektivtrafiken på ett sätt som får bäst effekt för flest, säger Kristoffer Tamsons (M), trafikregionråd och ordförande för SL.

Annons

Annons

Annons