Mötesplatsen för dig inom lager-, transport- och logistikbranschen, jul, 19 2019
Senaste Nytt...

Transdev kör vidare i Eskilstuna

15 procent av bussflottan i Eskilstuna eldriven. Foto: Transdev
15 procent av bussflottan i Eskilstuna eldriven. Foto: Transdev
Publicerad av
Peter Höök - 03 maj 2019

Nu är det klart att Transdev får fortsätta att köra stads- och regiontrafiken i Eskilstuna. Det nya avtalet som startar 2020 lägger stor vikt vid kundnöjdhet och punktlighet. Det blir nya bussar med wifi och laddningsmöjlighet ombord. Trafikåtagandet omfattar 14 regionbusslinjer och 17 stadsbusslinjer.

Eskilstuna är en växande kommun och resandet med kollektivtrafiken har ökat med över 40 procent sedan 2013. Genom ett välfungerande trepartssamarbete mellan Eskilstuna kommun, Sörmlandstrafiken och Transdev har trafiken kunnat utvecklats och lett till att fler väljer att resa kollektivt.

– Det är väldigt roligt att vi får Sörmlandstrafikens fortsatta förtroende att köra Eskilstunaborna. Vi har varit en del av staden sedan 2002, då under varumärket Linjebuss, och nu ser vi mycket framemot att fortsätta vara med och utveckla trafiken. Vi kommer starta avtalet med många nya bussar och en förstärkt trafikledning för att säkerställa god punktlighet. Givetvis kommer vi att köra vidare med elbussarna som varit populära bland så väl resenärerna som förarna, säger Bengt Karlsson, affärschef Transdev i Eskilstuna.

De nya bussarna utrustas med wifi och usb-laddning för att erbjuda bättre service för kunderna. Det kommer också fler ledbussar för att minska trängseln ombord i rusningstrafik och möta en växande efterfrågan. Det nya uppdraget startar i december 2020 och löper på tio år. Eskilstuna var tidigt ute med elbussar och idag är 15 procent av bussflottan eldriven och övriga flottan kommer att drivas på biogas.

– Idag arbetar ungefär 200 personer med att se till att Eskilstunaborna kan resa hållbart och det var stor glädje här på depån när det stod klart att vi får vara kvar. Vi har en fin stämning och arbetstrivseln är god. Genom att vi vann upphandlingen kommer vi tidigt kunna påbörja arbetet med uppstarten av det nya avtalet, avslutar Bengt Karlsson.

Annons

Annons

Annons