Mötesplatsen för dig inom lager-, transport- och logistikbranschen, jul, 16 2019
Senaste Nytt...

Norwegian största utländska flygbolag i New York

Norwegian stärker sin position i New York. Foto: Norwegian
Norwegian stärker sin position i New York. Foto: Norwegian
Publicerad av
Peter Höök - 29 apr 2019

En ny rapport från den lokala transportmyndigheten Port Authority i New York och New Jersey visar att Norwegian för första gången har flugit fler passagerare än något annat utländskt flygbolag. Därmed är Norwegian större än Lufthansa, British Airways, Virgin Atlantic och Emirates i New York, vilket ytterligare stärker företagets fotfäste i USA.

Under tolv månader, från februari 2018 till februari 2019, reste 2 078 847 passagerare till New York-området med Norwegian. Tidigare var Air Canada det största utländska flygbolaget i New York-området men i februari reste 11 800 fler passagerare med Norwegian än med Air Canada.

– Att vara en så tung aktör i en marknad där konkurrensen är stenhård är ett stort erkännande och visar att kunder på båda sidor om Atlanten uppskattar vår goda service, våra prisvärda flygbiljetter och branschens modernaste och mest miljöanpassade flygplan, säger Norwegians koncernchef Bjørn Kjos.

I maj 2013 började Norwegian flyga till USA och de första flygen gick till New York från Stockholm och Oslo. Totalt har över 4,6 miljoner passagerare flugit med Norwegian till New York-området mellan 2013 och 2018. De flygplatser som räknas in i New York-området är John F. Kennedy Airport, Newark Liberty International, LaGuardia och Stewart International.

Annons

Annons

Annons