Mötesplatsen för dig inom lager-, transport- och logistikbranschen, jul, 16 2019
Senaste Nytt...

Ny fordonsutbildning i Malmö

ProMeister och Arbetsförmedlingen har startat en yrkesförberedande fordonsutbildning för vuxna i Malmö. Foto: ProMeister.
ProMeister och Arbetsförmedlingen har startat en yrkesförberedande fordonsutbildning för vuxna i Malmö. Foto: ProMeister.
Publicerad av
Peter Höök - 23 apr 2019

Den yrkesförberedande utbildningen är ett samarbete mellan näringsliv och statlig verksamhet. ProMeister är utbildningsaktör och Arbetsförmedlingen är aktör för att hitta och erbjuda kandidater utbildningen. Utbildningen möjliggörs via YrkesAkademin som vann Arbetsförmedlingens upphandling av Fordonsteknisk utbildning inom området fordonsmekaniker i Malmö. 

– Fordonsbranschen är i behov av mer än 6 000 fordonstekniker inom de 3 kommande åren. Därför är det viktigt att vi utbildar i syfte att anställa. Vi har flera samarbetsverkstäder exempelvis Mekonomen och MECA som står i kö för att få anställa dessa personer, säger Petra Bendelin, vd ProMeister Solutions.

Den yrkesförberedande utbildningen pågår i 7 månader och hålls i ProMeisters moderna utbildningslokaler på Bulltofta. Målgrupp för utbildningen utgörs av arbetssökande personer som är inskrivna på Arbetsförmedlingen.

– ProMeister är en stark utbildningsaktör som ligger i framkant inom fordonsbranschen. Vi satsar på framtidens fordonstekniker via utbildning på gymnasienivå samt avancerad nivå för yrkesverksamma fordonstekniker. Vi har länge sett oss om efter möjligheter av en yrkesförberedande utbildning för vuxna och är därför glada att vi nu är igång med den här utbildningen, säger Petra Bendelin, vd ProMeister Solutions.

 

Annons

Annons

Annons