Mötesplatsen för dig inom lager-, transport- och logistikbranschen, maj, 23 2019
Senaste Nytt...

Satsar på klimatvänlig transportlösning

Gör satsning på mer klimatvänlig transportlösning. Foto: Hallands Hamnar
Gör satsning på mer klimatvänlig transportlösning. Foto: Hallands Hamnar
Publicerad av
Peter Höök - 18 apr 2019

Containerships och Hallands Hamnar Halmstad i gemensam satsning på mer klimatvänlig transportlösning. Den 26:e april är det premiär i Hallands Hamnar Halmstad för rederiet Containerships nya service som binder samman Halmstad med Helsingfors, St. Petersburg, Århus, Oslo och Lübeck. Men vad är egentligen Containerships, vad är tanken bakom initiativet och inte minst – vilka möjligheter ger detta kunderna?

– Containerships är ett dedikerat kortsjörederi som erbjuder transporter från dörr till dörr. Med vårt intermodala setup där vi kombinerar tåg, sjö och biltransporter erbjuder vi ett miljövänligare alternativ till den internationella lastbilstrafiken som idag dominerar Europas transporter, säger Urban och tillägger: Vi erbjuder transporter från Kap Verdeöarna i söder upp till Skandinavien och Baltikum i norr.

– Sedan CMA CGM i oktober köpte upp Containerships som en del i deras strategiska etablering som marknadsledande aktör på den Europeiska kortsjömarknaden har tidigare MacAndrews och Containerships kunnat ena sina resurser. Vår nya Kattegatt-Service är det första resultatet av denna sammanslagning. I Skandinavien och Baltikum finner vi stor potential till utveckling genom att erbjuda kunderna tidseffektiva och mer miljövänliga lösningar.

– Med vår nya service knyter vi genom våra anlöp i Halmstad samman Svenska västkusten med norra Tyskland, Finland, Ryssland och övriga Baltikum. Vi lyckas därmed flytta transporter bort från våra vägar och över till sjön. Det ger en positiv effekt på miljön i form av minskade CO2 utsläpp, något som även uppmärksammats av regeringen.

–  Vi är stolta över att som första rederi erhållit statligt stöd i form av en Ecobonus för att vi får bort delar av den tunga trafiken som rullar på de svenska vägarna. Svenska företag vill ta miljöansvar och efterfrågar lösningar som denna.

Annons

Annons

Annons