Mötesplatsen för dig inom lager-, transport- och logistikbranschen, maj, 23 2019
Senaste Nytt...

Tamtron och Motus Weighing i samarbete

Markförlagd fordonsvåg väger under gång. Foto: Motus Weighing
Markförlagd fordonsvåg väger under gång. Foto: Motus Weighing
Publicerad av
Peter Höök - 16 apr 2019

Motus Weighing har utvecklat en unik teknik som gör att ett fordon inte måste stanna för att vägas noggrant på en markförlagd fordonsvåg – så kallad dynamisk vägning. Tamtron är ledande inom dynamisk vägning med mobila maskiner, t.ex. hjullastare. Samarbetet mellan Motus Weighing och Tamtron innebär att Tamtron säljer, installerar och servar Motussystem, både för befintliga markvågar och nyinstallationer.

– Det här är en mycket intressant produkt, säger Thomas Larsson, Tamtrons VD och fortsätter: ”Med den här tekniken kan vi nu erbjuda nästan alla former av dynamisk vägning vilket innebär att vi kan erbjuda ännu mer kundvärde: högre kapacitet, kortare väntetider, lägre miljöpåverkan, mindre utrymmeskrav, axelvikter snabbt och enkelt.

– Vi är väldigt glada över samarbetet med Tamtron, säger Phär Oscàr, vd på Motus Weighing.

Han fortsätter: ”Besparingarna i både tid och pengar är oerhört stora med våra produkter för de
verksamheter som väger mycket. Vårt system består av två delar: MHS och LSV. MHS utgör själva beräkningsdelen med patenterad teknik och en väldigt hög noggrannhet.

LSV är den del där identifiering av fordon, registrering av vägningsresultat och all annan administration hanteras. LSV har ett web-gränssnitt och hanteras genom en PC, surfplatta eller den smarta telefonen – apparater som redan finns vilket gör att man som företagare blir friare att bygga sin infrastruktur. Man är inte bunden till att stanna på vågen och knappa in saker i en förarterminal utan kan planera sin logistiklösning på det mest optimala sättet för verksamheten

Annons

Annons

Annons