Mötesplatsen för dig inom lager-, transport- och logistikbranschen, jun, 17 2019
Senaste Nytt...

Stor efterfågan på logistiker i Region Norr

Logistiker efterfrågade i Norr. Foto: Folkuniversitetet
Logistiker efterfrågade i Norr. Foto: Folkuniversitetet
Publicerad av
Peter Höök - 15 apr 2019

Efterfrågan på välutbildade Handelslogistiker är stor i hela Region Norr då handeln med omvärlden ökar och kraven inom transportbranschen blir allt högre inom områden som miljö, e-handel, logistiklösningar, effektivitet och kundservice. –Prognoserna för jobb ser goda ut i hela Region Norr, säger Krister Rosendahl, Logistikchef på Komatsu Forest i Umeå.

Internationell handelslogistiker är en av Folkuniversitetets yrkeshögskoleutbildningar och är en eftergymnasial utbildningsform som svarar mot en konkret efterfrågan på arbetsmarknaden eftersom den drivs i nära samarbete med arbetslivet. Utbildningen är på distans, är avgiftsfri och du kan söka studiemedel från Centrala studiestödsnämnden.

Krister Rosendahl sitter även med i ledningsgruppen för Internationell handelslogistiker. Han menar att du som söker denna utbildning kommer bli eftertraktad på arbetsmarknaden och rekommenderar den starkt. Statistik från Myndigheten för yrkeshögskolan visar på att 93% av andelen examinerade från yrkeshögskoleutbildningar har arbete året efter sin examen.

– Denna utbildning är förhållandevis kort och man kombinerar teori och praktik under hela utbildningstiden, som är på två år. På så sätt vet man som student vad det går ut på när man sedan kommer ut i arbetslivet, säger Krister.  

Annons

Annons

Annons