Mötesplatsen för dig inom lager-, transport- och logistikbranschen, jun, 17 2019
Senaste Nytt...

ICA bygger e-handelslager i Göteborg

E-handeln växer snabbt i Göteborg, säger Anders Svensson, vd för ICA Sverige. Foto: ICA
E-handeln växer snabbt i Göteborg, säger Anders Svensson, vd för ICA Sverige. Foto: ICA
Publicerad av
Peter Höök - 11 apr 2019

ICA Sverige bygger i samarbete med NCC ett 17 000 kvadratmeter c Lagret kommer att förse ICA-butikernas kunder med hemleveranser sju dagar i veckan. När lagret öppnar, vilket beräknas ske i slutet av 2020 kommer det att ha cirka 100-150 anställda, men på sikt kan det bli över 500 personer. 

ICA startade e-handel under 2015 och har sedan dess blivit den största aktören inom e-handel med mat. Förra året öppnades ett e-handelslager i Stockholm för att serva ICA-butiker som vill ha hjälp med plock och leverans till sina e-handelskunder. I slutet av 2020 startar ICA motsvarande service i Göteborg.

– E-handeln växer snabbt i Göteborg och kunderna ställer högre krav på leveranser och sortiment. Många ICA-butiker runt Göteborg har gjort framgångsrika satsningar men volymerna har nu nått en nivå där det är enklare och mer effektivt för ICA-butikerna att samordna plock och leverans i ett gemensamt e-handelslager. Samtidigt kommer vi att kunna erbjuda bättre service till kund, säger Anders Svensson, vd för ICA Sverige.

Lagret kommer att ha en totalyta på 17 000 kvadratmeter och är dimensionerad för att möta kommande volymökning. Leverans planerar att ske av ICAs egen personal i anpassade leveransfordon för att säkerställa leveranskvalité och obruten kylkedja hela vägen till kund.

 

Annons

Annons

Annons