Mötesplatsen för dig inom lager-, transport- och logistikbranschen, jun, 17 2019
Senaste Nytt...

Tui klimatkompenserar sina resor

Från den 1 maj klimatkompenserar TUI alla nordiska resenärer. Foto: Tui
Från den 1 maj klimatkompenserar TUI alla nordiska resenärer. Foto: Tui
Publicerad av
Peter Höök - 11 apr 2019

Från och med den 1 maj klimatkompenserar TUI för alla nordiska kunder som reser med bolagets egna flygbolag. Det innebär att utsläppen från resorna kompenseras genom att samma mängd utsläpp minskar någon annanstans. Totalt handlar det om över 2 000 flygavgångar som nu kompenseras. TUI är först ut av de stora svenska researrangörerna att klimatkompensera.

– Vår vision är att vi ska vara klimatneutrala 2030, säger vd Alexander Huber.

I en undersökning genomförd av TUI framkom att nästan hälften, 47 procent, av svenskarna tycker att det är ganska viktigt, viktigt eller mycket viktigt att resebolagen erbjuder möjligheten till klimatkompensation.

TUI har valt South Pole som partner för att stötta projekt inom ramen för FN:s Clean Development Mechanism, CDM, ett ramverk definierat under Kyoto-protokollet. Projekten genererar energi från sol, vind, vatten och biogas i Indien, Thailand och Vietnam, i regioner där fossil energi som kolkraft istället hade använts, vilket hade medfört höga utsläpp av växthusgaser. Men där man nu med hjälp av pengar från klimatkompensation satsar på förnyelsebar energi och undviker utsläpp.

Annons

Annons

Annons