Mötesplatsen för dig inom lager-, transport- och logistikbranschen, jun, 17 2019
Senaste Nytt...

Regeringen satsar på enskilda vägar och på godstransporter

122 miljoner kronor investeras i enskilda vägar och järnvägsunderhåll. Arkivbild
122 miljoner kronor investeras i enskilda vägar och järnvägsunderhåll. Arkivbild
Publicerad av
Peter Höök - 10 apr 2019

Regeringens vårbudget som presenterades idag innehåller satsningar på bättre infrastruktur i hela Sverige. Totalt kommer 122 miljoner kronor investeras i enskilda vägar och järnvägsunderhåll.

Sverige ska ha en god infrastruktur i hela landet. Det är avgörande för såväl de näringar som nyttjar infrastrukturen som för livskvaliteten hos de människor som förlitar sig den.  Regeringens satsar totalt 122 miljoner kronor på enskilda vägar och järnvägsunderhåll för att främja godstransporter i årets vårbudget.

– Satsningar på underhåll av våra enskilda vägar främjar såväl regional tillväxt som goda levnadsvillkor på Sveriges landsbygder. Med de här satsningarna kan vi fortsätta arbetet med att förbättra vägarnas bärighet och funktion, säger landsbygdsminister Jennie Nilsson.

Av de 122 miljonerna går 66 miljoner till enskilda vägar och 56 miljoner kronor till järnvägsunderhåll bland annat för att främja godstransporter på järnväg.

– Människor är beroende av bil på landsbygd och då måste vägarna fungera. Det gäller även det enskilda vägnätet. Hela landet ska leva och växa. Men det är också viktigt att godstransporterna på järnväg ökar. På så vis avlastar vi vägnätet och minskar utsläppen, säger infrastrukturminister Tomas Eneroth.

Förslagen i vårbudgeten bygger på januariavtalet, som är en sakpolitisk överenskommelse mellan regeringspartierna, Centerpartiet, och Liberalerna.

Annons

Annons

Annons