Mötesplatsen för dig inom lager-, transport- och logistikbranschen, jun, 17 2019
Senaste Nytt...

Fler elbussar i Köpenhamn

Fler elbussar kommer att trafikera Köpenhamns gator. Foto: Eon
Fler elbussar kommer att trafikera Köpenhamns gator. Foto: Eon
Publicerad av
Peter Höök - 09 apr 2019

Det blir fler elbussar i Köpenhamn. Det står klart sedan energibolaget Eon och bussbolaget Arriva har slutit ett avtal om att ersätta 21 dieselbussar med eldrivna fordon.

 – Varje gång vi byter ut diesel mot el, får det en positiv effekt på klimatet. Samtidigt slipper gångtrafikanter och cyklister avgaser och buller, så det får effekter på luftkvaliteten och folkhälsan också, säger Charlotte Fredberg Schmidt, Eons Director Consumer Energy Solutions Norden.

Strömmen som Eon förser bussarna med kommer helt och hållet från förnybara källor. I september ska bussarna testköras, för att tre månader senare tas i drift.

– Elektrifieringen innebär också att passagerarna kommer att uppleva en tystare och behagligare resa säger Jens Boe Jacobsen, affärsutvecklingschef på Arriva Danmark.

Busslinjen 2A tillhör Köpenhamns mest trafikerade, med drygt 6 miljoner passagerare årligen och utfasningen av lokaltrafikens dieselbussar är ännu ett steg på vägen mot Köpenhamns mål att vara helt koldioxidneutral år 2025.

Annons

Annons

Annons