Mötesplatsen för dig inom lager-, transport- och logistikbranschen, jun, 17 2019
Senaste Nytt...

Karlskoga utökar flextrafik

Flextrafiken är en bokningsbar minibuss och servicen finns för att kunna ge alla bostadsområden i Karlskoga tillgång till kollektivtrafik. Foto: Länstarfiken
Flextrafiken är en bokningsbar minibuss och servicen finns för att kunna ge alla bostadsområden i Karlskoga tillgång till kollektivtrafik. Foto: Länstarfiken
Publicerad av
Peter Höök - 04 apr 2019

Flextrafiken i Karlskoga är en bokningsbar minibuss alla kan resa med och servicen finns till för att kunna ge alla bostadsområden i Karlskoga tillgång till kollektivtrafik. Länstrafikens ordinarie biljetter gäller ombord och enkelbiljettspriset är detsamma som för en resa med stadsbuss - inga extra kostnader tillkommer för resenärer som använder denna service.

– I princip är det som att boka en taxi fast till samma pris som för en stadsbussresa cirka 10 kr för en ungdom, 21 kr för en vuxen och 43 kr för en familj. Märker vi att allt fler börjar nyttja Flextrafiken finns möjlighet att fortsätta driva Flextrafik även efter att det treåriga projektet med att testa det löpt ut, säger Fredrik Eliasson, kollektivtrafikchef på Länstrafiken.

– Flextrafiken är ett komplement till den allmänna kollektivtrafiken i Karlskoga som ger en ökad tillgänglighet för de människor som av någon anledning har svårt att använda den linjelagda trafiken. Jag tycker det är glädjande att vi nu kan utöka möjligheten att resa med Flextrafiken genom att förlänga tiderna, och jag hoppas att det kan locka fler karlskogabor att resa med oss, säger Nina Höijer (S), ordförande i Region Örebro läns samhällsbyggnadsnämnd.

Annons

Annons

Annons