Mötesplatsen för dig inom lager-, transport- och logistikbranschen, jun, 17 2019
Senaste Nytt...

Startar utlandsbokningar för tågresor

Intresset för utlandsresor med järnväg ökar. Foto: Resia
Intresset för utlandsresor med järnväg ökar. Foto: Resia
Publicerad av
Peter Höök - 03 apr 2019

Det finns ett ökande intresset för tågresor utomlands. Nu startar Resia utlandsbokningar och erbjuder tågresor som ett alternativ till flyget. I en SIFO-undersökning gjord på uppdrag av Resia säger svenskarna sitt om tåg som transportsätt. Enligt undersökningen gjord på uppdrag av Resia svarar 50 procent av svenskarna att det som i dagsläget hindrar dem från att ta tåget istället för flyget på resor utomlands är att det tar längre tid och därmed även kräver fler semesterdagar. I samma undersökning svarar även 31 procent av svenskarna att de är villiga att betala mindre för en resa med tåg än en resa med flyg. Endast 18 procent svarar att de är villiga att betala lika mycket och 6 procent att de kan tänka sig att betala någon tusenlapp mer.

– Det känns fantastiskt roligt att på ett smidigt sätt kunna erbjuda tågresor till alla våra kunder. För oss är det viktigt att kunna möta efterfrågan och tillsammans hitta hållbara sätt att upptäcka världen på. Att resa med tåg genom Europa gör att man får uppleva så mycket mer än bara slutdestinationen. Kanske blir upplevelserna på vägen till och med resans höjdpunkt, säger Lina Eklund, PR-specialist på Resia.

Nu erbjuder Resia sina kunder att köpa Interrailkort som gör det möjligt att resa fritt på järnvägarna mellan de europeiska länderna. Interrailkortet omfattar 29 länder inom Europa och en utresa och returresa till Sverige är inkluderat. Det finns två olika sorters kort att välja mellan. Man kan välja mellan Interrail Global pass och Interrail One country pass. Interrail Global pass gäller för resa i alla länder som deltar i Interrail-samarbetet.

 

Annons

Annons

Annons