Mötesplatsen för dig inom lager-, transport- och logistikbranschen, jul, 19 2019
Senaste Nytt...

Ny direktlinje till Beirut från Arlanda

 I slutet av juni börjar SAS flyga två gånger i veckan från Stockholm till Beirut. Bild: Shutterstock
I slutet av juni börjar SAS flyga två gånger i veckan från Stockholm till Beirut. Bild: Shutterstock
Publicerad av
Peter Höök - 02 apr 2019

SAS utökar nu utbudet från Stockholm Arlanda Airport med ytterligare en direktlinje. Under sommaren2019, med start 30 juni, kommer SAS att flyga mellan Stockholm och Beirut två gånger i veckan fram till september. Beirut är en populär destination från Stockholm och antalet resenärer har ökat kraftigt, drygt 50 procent, de senaste tre åren.

SAS nya direktlinje till Beirut från Stockholm, som startar den 30 juni, öppnar upp för en ännu bättre tillgänglighet mellan städerna. Beirut är en av världens äldsta städer och här finns ett stort utbud av upplevelser: välbevarade slott, historiska kyrkor och moskéer, vackra stränder och det världsberömda libanesiska köket. Antalet resenärer mellan de båda städerna har ökat kraftigt de senaste åren, med drygt 50 procent sedan 2015. De flesta är privatresenärer och fler än hälften av dem reser för att besöka släkt och vänner. Turism är också en stor reseanledning.

– Vi är glada över att SAS nu väljer att utveckla trafiken mellan Sverige och Libanon eftersom det finns ett behov av förbättrade förbindelser mellan länderna. Vi välkomnar därför denna direktlinje till Beirut från Arlanda som gör att både svenskar och libaneser kan resa mellan länderna på ett smidigare sätt, säger Elizabeth Axtelius, flygmarknadsdirektör på Swedavia.

– Vi ser en ökad efterfrågan på resor till Beirut från Skandinavien och det är glädjande att vi nu kan erbjuda en attraktiv tidtabell för våra resenärer från Arlanda. Beirut är ett spännande semestermål samtidigt som många i Skandinavien också har en anknytning till regionen, säger Karl Sandlund, EVP Commercial, SAS.

Annons

Annons

Annons